‘Mijn zusje is de reden dat mijn ouders gaan scheiden’

scheiden

‘En dat heb ik tegen haar gezegd’

De ouders van Leonie* hebben aangekondigd te gaan scheiden. Dit heeft alles te maken met Leonies zusje Anne die het leven van haar ouders behoorlijk zuur maakt. De reden dat hun ouders uit elkaar gaan, is dan ook de onenigheid over de opvoeding van Anne. Leonie kon het niet langer aan en vertelde haar zusje dat zij de reden is van de scheiding. Aan Reddit doet ze haar verhaal.

Lastig kind

“Ongeveer een maand geleden maakten mijn ouders bekend dat ze gaan scheiden. Dit was voor de meeste mensen een behoorlijke schok, omdat ze geen problemen leken te hebben. Ik ben echter de enige die weet waarom ze willen scheiden. Namelijk vanwege mijn zusje Anne”, begint Leonie haar verhaal.

“Anne is 26 jaar en was altijd al een lastig kind. Ze woont nog bij mijn ouders en heeft nog nooit meer dan veertien uur per week gewerkt sinds ze vijf jaar geleden van de universiteit werd gestuurd wegens fraude. Het enige wat ze doet, is tv-kijken of blowen met haar vriend. Ze heeft er geen behoefte aan om zelfstandig te worden en verwacht dat mijn ouders haar onderhouden. Ze is al vanaf haar veertiende in therapie, maar ook daar is niks uitgekomen.”

Scheiding

“Vorig jaar besloot mijn moeder dat het genoeg was en ze wilde Anne uit huis zetten. Mijn vader was het daar echter niet mee eens en uiteindelijk is dit de oorzaak dat ze uit elkaar gaan. Beiden zijn ze namelijk naar me toe gekomen en hebben in feite toegegeven dat als Anne geen factor was, een echtscheiding niet eens een overweging zou zijn.”

Confrontatie

“Gisteravond was ik bij mijn ouders thuis en Anne was alleen maar aan het klagen over mijn moeder. Ik knapte en vroeg Anne of het haar echt niet kon schelen dat ze zo’n egoïstisch en waardeloos persoon is die haar ouders ertoe heeft aangezet om te scheiden. Ik legde aan haar uit wat mijn ouders aan mij verteld hadden. Dat zij in feite de enige reden is waarom ze gaan scheiden en dat mama eindelijk inziet dat het zo niet langer door kan gaan.”

“Dit was natuurlijk niet leuk voor mijn zusje om te horen, maar ik kon het niet langer voor me houden. Ze praat niet meer tegen me en ook mijn ouders vinden het vervelend dat ik het verteld heb.” Wat had jij gedaan in de situatie van Leonie?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Limp-Consequence-670.

Lees ook:  ‘Ik heb mijn schoonouders weggestuurd tijdens een etentje’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels