Over deze vier dingen zijn veel vrouwen onzeker

onzeker

Herken jij jezelf hierin?

Wij vrouwen zijn allemaal wel ergens onzeker over, van ons kapsel tot ons lichaam en van onze kleding tot onze make-up. Gelukkig zijn we niet alleen en is het volkomen normaal om onzekerheden te hebben. Daarom zetten we de vier meest voorkomende onzekerheden van vrouwen voor je op een rij.

1. Hoe we eruitzien zonder make-up

Of je nu elke dag een hele plamuurlaag op je gezicht schildert, of genoegen neemt met een likje mascara en wat lipgloss: met make-up voelen we ons vaak nét wat zelfverzekerder. Helemaal niet erg, maar wanneer we ons gezicht hebben gewassen, gaan we het liefst de deur niet meer uit. Want stel je voor dat je je crush tegenkomt in de supermarkt? Eigenlijk zou je je daar niet druk om moeten maken. Want mocht die hottie ooit je boyfriend worden, dan gaat-ie je ook zonder make-up zien. En ook dan ben je prachtig – don’t let them tell you otherwise!

2. Kleding

Vooral jongere vrouwen zijn onzeker over hun kledingkeuze. Want sluit onze garderobe wel aan bij de trends die momenteel hip zijn? En dragen we wel de ‘goede’ merken? We zijn massaal bang voor de oordelen van anderen over onze jas of spijkerbroek. Maar laten we eerlijk zijn: who cares?! Het gaat erom dat jij je fijn voelt in je kleding.

3. Lichaamshaar

Iets anders waar we onzeker over kunnen zijn, is het haar op ons lichaam. Die uitstekende haartjes op je knieën, de stoppels op je oksels die maar niet wegblijven of de blonde haartjes op je bovenlip: het liefst willen we alles glad hebben, en als er dan wel een haartje zichtbaar is worden we mega onzeker. Totaal niet nodig, want we hebben het allemaal! Lichaamshaar is doodnormaal en je hoeft je dus absoluut niet te schamen als je niet alles wegscheert of -waxt.

4. Lichaam

Suprise, suprise! Ons lichaam is waar wij vrouwen het aller-onzekerst over zijn. Een buikje, brede dijen of zogenaamde ‘kipfilets’ onder onze armen: als we in de spiegel kijken is er altijd wel iets wat we liever anders zouden zien. Enne, die veel te perfecte plaatjes van superslanke modellen mét rondingen helpt daar niet echt bij. Maar laat je niet gek maken! We all know dat de gemiddelde vrouw er zo niet uitziet. Een filtertje of twee kunnen wonderen doen…

Lees ook: Feit of fabel: is het doorslikken van de pil slecht voor je?

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Girlscene, Grazia | Pexels