Moeder vertelt: ‘Ik wil niet dat mijn dochter en haar vriend in één bed slapen’ 

moeder bed

‘Ze mogen een bed onder ons dak delen zodra ze getrouwd zijn en geen seconde eerder’

Ilona’s* dochter (25) en haar vriend (26) waren tijdens het paasweekend op bezoek. Hoewel het stel al ruim drie jaar een relatie heeft en twee jaar samenwoont, mogen ze bij Ilona thuis niet in één bed slapen. Volgens Ilona is dat iets voor na het huwelijk. Haar dochter en vriend denken hier echter anders over. 

Niet samen slapen 

“Mijn dochter en haar vriend kwamen dit weekend over om Pasen met het gezin te vieren”, begint Ilona haar verhaal op het forum Reddit. “Aangezien ze bleven overnachten, vroeg ik haar vriend in de logeerkamer te slapen. Ze zijn nog niet getrouwd en mijn man en ik vinden het ongepast om voor het huwelijk het bed te delen.” Het stel heeft destijds niks gezegd van deze regel, maar kwam naderhand ineens minder vaak op bezoek. “Later kwam naar voren dat dit komt omdat we ze niet toestaan om samen te slapen”, geeft de moeder toe. 

Belachelijke reactie 

“Ik vind hun reactie belachelijk”, gaat Ilona verder. “Het is tenslotte ons huis en daar gelden onze regels. Mijn dochter zegt dat ze onze regels respecteert, maar daar gedraagt ze zich niet naar.” Ilona en haar man vinden hun eigen regel “heel redelijk”, maar daar denkt hun dochter duidelijk anders over. Ilona heeft het gevoel dat het stel hen nu probeert te straffen door niet meer op bezoekt te komen. “Na het weekend vroeg ik wanneer ik ze weer zou zien. Daarop antwoordden ze dat ze “dat nog niet precies wisten” en eerst nog een tripje naar de familie van haar vriend op de planning hadden staan. Daarna zijn ze vertrokken.”

Eerst trouwen

“Mijn dochter en haar vriend zijn al drie jaar een stel en wonen sinds twee jaar samen”, besluit Ilona haar verhaal ter verduidelijking. “De regel is echter niet aan leeftijd of samenwonen gebonden. Ze mogen een bed onder ons dak delen zodra ze getrouwd zijn en geen seconde eerder.” De moeder is duidelijk in haar principes, maar of dit nou zo goed is voor de familiebanden, is nog maar de vraag. 

Twee kampen 

Het gezin is ondertussen verdeeld in twee kampen. “Mijn man vindt dat ik gelijk heb en dat onze dochter onbeleefd is door zich zo te gedragen. Mijn zoon vindt echter dat wij het bij het verkeerde eind hebben. Volgens hem is het “geen big deal”. Op het forum vraagt de moeder advies over de situatie. Is haar ‘regel’ gek of juist heel normaal? Wat vind jij? 

*Ilona is niet de echte naam van de moeder. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam u/upsetmother12.

Lees ook: Vriendin vertelt: ‘Mijn vriendin is boos omdat ik de naam van haar baby afkeur’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels