Kim Feenstra over druk van borstvoeding geven: ‘Lukt niet bij iedere vrouw’ 

Kim Feenstra borstvoeding

Het model vindt de maatschappelijke druk te hoog  

Kim Feenstra geniet volop van haar nieuwe rol als moeder. Zoontje Brooklyn is alweer bijna een half jaar oud, dus het model heeft inmiddels de nodige ervaring. Op Instagram snijdt Kim een belangrijk onderwerp aan: het voeden van je kindje. Het geven van borstvoeding is namelijk niet voor iedere vrouw vanzelfsprekend. 

Niet vanzelfsprekend 

Op Instagram Stories deelt Kim dat ze aan het kolven is. Het model is zich er goed van bewust dat het geven van borstvoeding niet voor iedere vrouw vanzelfsprekend is. “Het lukt natuurlijk niet bij iedere vrouw om borstvoeding te geven”, schrijft Kim bij een foto van haar en de kleine Brooklyn. “En er zijn vrouwen die bewust kiezen om het niet te doen.” 

Maatschappelijke druk 

Volgens Kim is de druk van de omgeving vaak veel te groot. “Er wordt zo gehamerd op het feit dat borstvoeding het allerbeste is, dat ik me kan voorstelen dat je gefrustreerd raakt als het niet lukt.” Het model wil die maatschappelijke druk dan ook graag verminderen. Ze probeert daarom een zo realistisch mogelijk beeld te geven en wil benadrukken dat het voor iedere moeder anders is. Kim heeft dat ook een belangrijke boodschap voor alle moeders: “You still rocking it mommy!” En zo is het maar net! 

Brooklyn Baby Tailor 

Afgelopen oktober zijn Kim en haar vriend Stanley de trotse ouders geworden van hun zoontje Brooklyn Baby Tailor. “We are on another level right now. A new Legend has arrived. Brooklyn Baby Tailor”, schreef de kersverse moeder destijds bij haar bericht op Instagram.  

Bekijk de Instagram Story van Kim **HIER**.

Lees ook: Lief! Kim Feenstra brengt een ode aan alle moeders

Bron: Instagram Kim Feenstra, RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress/Patrick van Emst