Oeps! Door deze fouten lijk je veel ouder dan je bent

ouder

Met deze tips voorkom je onderstaande fouten

Ouder worden: of je kan niet wachten of je blijft liever voor eeuwig jong. Voor iedereen in de laatste categorie hebben wij geen leuk nieuws. Door fouten in je kleding en haar kun je namelijk veel ouder lijken dan je bent. Houd dus voortaan rekening met onderstaande fouten!

1. De verkeerde haarkleur

Een verkeerde haarkleur is een fout die ervoor zorgt dat je er meteen veel ouder uitziet. Een te lichte coupe of juist te donker, maakt het namelijk dat je huid grauwer lijkt. Hierdoor vallen rimpels en vlekjes nog meer op. Kijk dus goed naar je huidskleur en laat je adviseren door een kapper. Hij of zij weet het beste wat jou wel en niet staat. En met een warme kleur zoals hazelnootbruin of honingblond weet je zeker dat het altijd goed is. Door de warmte lijkt je haar namelijk voller en gezonder. Het geheim van een jongere uitstraling is dus een afspraak bij de kapper!

2. Donkere kleuren make-up

Met make-up kun je het beste de donkere kleuren en eyeliner laten liggen. Door een donkere kleur oogschaduw op je oogleden of een dikke lijn eyeliner op je waterrand te hebben, lijken je ogen veel kleiner en ziet je huid er niet gezond uit. En een gezonde glow zorgt er juist voor dat je huid er jong en stralend uitziet. Vervang de eyeliner dus met een zachte oogpotlood die je makkelijk kunt blenden. Dit staat mooier dan een harde lijn en zie je er meteen jonger uit. Dit kan zwart zijn, maar voor een meer natuurlijke look is bruin of groen ook een goede optie. Ook een highlighter of een foundation met lichte glans doet wonderen voor je huid!

3. Grauwe kleuren in je kleding

Net als je haar, zorgt de kleding voor je huid er ook voor dat je veel ouder lijkt. Dit zijn met name de kleuren die een grijze ondertoon hebben. Denk aan lichte lavendel, taupe en oudroze. Iedereen heeft een andere kleur die goed staat dus laat je hier ook zeker in adviseren. Een zomertype, dit heb je wanneer je licht- tot donkerblond haar hebt met een rozebeige huid, kan bijvoorbeeld beter koele kleuren dragen en een herfsttype, een bleke huid met zomersproeten en rood haar, kan beter warme kleuren dragen. De juiste kleur zorgt ervoor dat je er jong en stralend uitziet!

4. Je bh’s niet vervangen

Ook schuldig aan het niet op tijd vervangen van je bh’s? Je lichaam verandert continu dus het is ook logisch dat jij je bh’s regelmatig vervangt. Een goede bh zorgt ervoor dat je postuur beter is en je kleding nog mooier staat. En een fijne bijkomstigheid: als jij je goed voelt, dan straal je dat ook uit. Laat je borsten dus om de tijd opmeten en koop bh’s die bij jouw voorkeur en smaak passen.

5. Niet je lichaamstype kennen

Ben jij een appel, peer, zandloper of toch een omgekeerde driehoek? Je lichaamstype kennen is heel waardevol omdat je hierdoor weet wat voor kleding jij het beste kunt dragen. Kleding dat niet goed aansluit of jouw mooiste vormen er niet goed uit laat zien, zorgt ervoor dat je er onverzorgd en oud uitziet. En dat willen we natuurlijk niet. Kijk dus in de spiegel en ontdek jouw soort lichaamstype. Voor mensen met een zandloper figuur staat bijvoorbeeld kleding met een taille heel mooi, en mensen met een appel figuur kunnen weer heel goed broeken met een opvallende print dragen.

Lees ook: Door deze kapselfouten zie je er ouder uit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Woman’s Day | Beeld: Pexels