Oeps: waarschijnlijk ken je deze Monopoly-regels nog niet

Monopoly

Lees die spelregels nog maar eens

Monopoly: wie heeft het niet urenlang gespeeld aan de keukentafel bij oma? Dacht jij dat je alle regels van het spelletje als je broekzak kende? Dan heb je het mis. Het blijkt namelijk dat je het spel al je hele leven verkeerd speelt. Say what?!

De kans is groot dat je Monopoly hebt leren spelen door een familielid en dat ditzelfde familielid jou de regels heeft uitgelegd. Maar, als je nooit een keertje de moeite hebt genomen om de spelregels door te lezen, is de kans hartstikke groot dat je het spel je hele leven al verkeerd speelt. Dit is hoe jij het waarschijnlijk doet en hoe je het eigenlijk zou moeten doen.

Vrij Parkeren

 • Hoe jij het doet en hoe het dus niet moet:
  Je neemt een Kans- of Algemeen Fondskaart. Je moet opeens geld betalen -balen- en dit geld gaat naar de pot in het midden van het Monopoly-bord. Komt iemand op Vrij Parkeren terecht, dan mag diegene al het geld uit de pot pakken.
 • Hoe het wel moet:
  Je komt op Vrij Parkeren en er gebeurt niets. Je hoeft geen geld te betalen maar krijgt ook geen geld uit de pot of van iemand anders. Eigenlijk is die hele pot onzin: volgens de officiële regels bestaat deze pot namelijk helemaal niet. Huh? Het geld dat je door Kans- of Algemeen Fondskaarten moet betalen hoort namelijk naar de bank te gaan.

Stations kopen

 • Hoe jij het doet en het dus niet moet:
  Begin je een nieuw spel en beland jij als eerste op een straat of een station? Dan mag jij deze kopen. Geen interesse of een beetje blut? Dan ga je verder met het spel en wordt de straat of het station opnieuw in de verkoop gezet zodat een ander het mag kopen.
 • Hoe het wel moet:
  Kom je op het vakje en heb je in eerste instantie geen interesse of geen geld, dan is je kans gewoon verkeken. Het kaartje wordt doorverkocht en de speler die geen interesse had mag niet meedoen met bieden. De andere deelnemers moeten een bod uitbrengen; het object moet sowieso verkocht worden. De hoogste bieder gaat er vandoor met de straat of het station. Opgestaan is plaats vergaan dus.

Dit vind je misschien ook leuk: Houd jij ook zoveel van romantische komedies? Dit zegt het over je persoonlijkheid!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Glamour | Beeld: archief