Zo voorkom je dat je tijdens de feestdagen te veel eet

kerstdiner

Handige tips om meer van het kerstdiner te kunnen genieten

We weten allemaal hoe het eraan toe gaat tijdens het kerstdiner; alles ziet er zo lekker uit en voor je het weet eet je veel te veel en blijf je met een veel te volle buik en buikpijn achter. Elk jaar nemen we ons voor de kerstdagen weer voor om minder te gaan eten tijdens het kerstdiner. Lang niet altijd makkelijk, maar misschien dat deze handige tips je daar een beetje mee kunnen helpen dit jaar. 

Zo voorkom je dat je té veel eet tijdens het kerstdiner.

Niet met lege maag beginnen
Het klinkt misschien als de beste oplossing, de hele dag zo min mogelijk eten en je vervolgens helemaal volproppen tijdens het diner. Toch is dit geen goed idee want het kan namelijk leiden tot minder zelfbeheersing over je voedselkeuzes. Wanneer je de hele dag honger hebt, heb je veel meer zin in vet, zoet en ongezond eten. Als je van tevoren iets licht verteerbaars eet maak je tijdens het diner betere keuzes.

Eet rustig
Ben jij een snelle eter die alles gelijk naar binnen propt? Ook dit kun je beter niet doen want vaak weet je lichaam zo niet dat je eigenlijk al lang vol zit. Door rustig te eten heb je dit sneller door en voorkom je dat je met buikkrampen het kerstdiner verlaat.

Dorst of honger
Heb je het net hele kerstdiner achter de kiezen en krijg je een uur later weer honger. Verwar deze lust niet met honger en neem een groot glas water in plaats van eten te pakken. Wacht hierna ongeveer een half uurtje en kijk of je wel écht honger hebt of dat je eigenlijk gewoon dorstig was.

Kleiner bord
Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat sinds 1990 het gemiddelde bord ongeveer 23 procent groter is geworden? En grotere borden betekenen dat we ook automatisch meer opscheppen. Volgens de Amerikaanse onderzoekers is de neiging om te veel op te scheppen het gevolg van de visuele illusie. De oplossing? Gewoon een kleiner bord gebruiken dus.

Lees ook: Zo maak je zelf heel makkelijk de allerlekkerste chocoladetruffels mét Baileys

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Linda Nieuws | Beeld: Pexels