Onderzoekers testen nieuwe anticonceptie: één pil werkt een maand lang

anticonceptiepil

Deze anticonceptiepil blijft wekenlang in je maag zitten

Slik jij elke dag de pil? Grote kans dat je weleens stresst omdat je ‘m vergeten bent. Omdat de dagelijkse pil om flink wat discipline en routine vraagt, staan onderzoekers nooit stil om te zoeken naar nieuwe oplossingen. Zo brachten Amerikaanse onderzoekers onlangs naar buiten dat zij werken aan een anticonceptiepil die je niet dagelijks, maar eens per maand in hoeft te nemen. Hoe handig is dat? 

Een maand lang

In plaats van de pil dagelijks in te nemen, hoef je deze variant maar één keer in de de maand te slikken. Amerikaanse wetenschappers claimen aan de Britse omroep BCC dat dit de uitkomst is voor vrouwen die de pil geregeld vergeten. De nieuwe anticonceptiepil blijkt wekenlang in je maag zitten en geeft gedoseerd de hormonen af.

Uitvouwbare pil

Deze nieuwe vorm van anticonceptie blijft in de maag zitten doordat-ie zich als het ware ‘uitvouwt’. De pil is op dat moment te groot om het lichaam op de gebruikelijke manier te verlaten. De pil geeft vanuit je maag de dosis hormonen af. Zodra alle hormonen afgegeven zijn – wat dus een maand duurt – breekt je lichaam deze pil af en poep je de rest weer uit.

Nog veel onderzoek nodig

Word jij enthousiast van deze nieuwe anticonceptiepil? Dan moet je nog even geduld hebben. Op dit moment zijn wetenschappers nog druk bezig met het onderzoek naar deze nieuwe vorm van anticonceptie. Deskundigen vertelden aan BBC dat een onderzoek naar anticonceptie veel tijd kost. Op dit moment wordt de nieuwe pil nog niet op vrouwen getest, dit zal pas over een aantal jaar gaan gebeuren.

Lees ook: Shocking: zo veel geld geven vrouwen gemiddeld in hun leven uit aan menstruatieproducten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash