Op deze manier kun jij het beste je zwemkleding wassen

zwemkleding

Zo houd je jouw zwemkleding langer mooi

Herken je dat? Je hebt een prachtig badpak gekocht, maar als je hem na een jaar weer uit de kast trekt is hij helemaal uitgelubberd en vervaagd. Gelukkig is er een manier gevonden om je zwemkleding langer mooi te houden. 

Geen favoriete bezigheid

Voor de meeste meiden is zwemkleding shoppen niet hun favoriete bezigheid. Het kan soms heel erg moeilijk zijn om de perfecte zwemkleding te vinden. En we balen al helemaal als we dan eindelijk dat perfecte badpak hebben gevonden, en we na een jaar alwéér een nieuwe moeten kopen.

Cruciale factoren

Zand, zonlicht, chloor, zonnebrand: het zijn allemaal cruciale factoren die een grote invloed hebben op de levensduur van jouw zwemkleding. Zorg er dus voor dat je na het zwemmen altijd meteen onder een douche springt. Spoel het af met schoon, koud of lauw water, zodat al die cruciale factoren meteen door het doucheputje gaan. Door zonlicht en chloor- of zeewater kan je zwemkleding namelijk flink verkleuren, en dat wil je niet!

Handwas

Het is verstandig om je zwemkleding grondig te wassen zodra je weer thuis bent. Wel is het belangrijk om eerst de wasvoorschriften te lezen voordat je begint met wassen. Vind je het iets teveel van het goede om na elke keer als je hebt gezwommen je badkleding te wassen? Probeer dan wel om na drie á vier keer zwemmen je zwemkleding grondig te wassen. Om de kwaliteit te behouden, is het verstandig om je zwemkleding met de hand te wassen. Dompel je bikini of badpak in een emmer met koud of lauw water en laat het zo’n tien minuten in het water. Gebruik je handen om hem vervolgens af te spoelen en spoel het dan grondig af onder de kraan.

Wasmachine

Geen zin om telkens je zwemkleding met de hand te wassen? Dat snappen we. Je bikini of badpak mag ook gewoon in de wasmachine. Maar let hierbij wel op. Stel deze in op een handwasprogamma en gebruik eventueel een waszakje voor je badkleding. Ook belangrijk: keer je badkleding binnenstebuiten.

Drogen

Iets wat je niet moet doen is je zwemkleding in de droger stoppen. Wring het ook zeker niet uit! Hierdoor kun je de vezels en de elasticiteit van de kleding beschadigen. Wil je het sneller laten drogen? Wikkel het dan in een handdoek. Het is natuurlijk ook erg verleidelijk om je zwemkleding te laten drogen in de zon, maar daardoor kan je badpak of bikini wel heel snel verkleuren. Bovendien is het ook niet goed om badkleding op te hangen. Hierdoor rekt de stof namelijk ook uit. Leg je badkleding daarom op een droogrek, het liefst plat en in de schaduw.

Lees ook: Deze bikini’s en badpakken passen het beste bij jouw figuur

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Linda.nl | Beeld: Pexels