Moeders hebben slechts zeventien minuten per dag voor zichzelf

moeders

Moeders zijn bezige bijtjes

Hoe druk moeders het hebben, begrijp je pas echt als je zelf moeder bent. Ze zijn continu bezig met het welzijn van hun kinderen, willen hun partner blij maken, moeten aan hun werk denken en nemen vaak veel huishoudelijke klussen op zich. Een moeder zijn is een full-time baan en zelfs meer.

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat een moeder slechts zeventien minuten per dag voor zichzelf heeft. Zeventien schrale minuten per dag! Dit zou vooral komen doordat veel vrouwen anderen niet willen teleurstellen en zowel een goede moeder, vriendin en partner willen zijn. Als je wat tijd voor jezelf wilt overhouden is dat vrijwel onmogelijk, vandaar dat moeders vaak maar weinig tijd voor zichzelf hebben.

Zeventien minuten om een momentje voor jezelf te hebben per dag is veel te weinig. Gelukkig zijn er een paar manieren om meer tijd voor jezelf vrij te maken:

  • Kijk naar je to-do-lijst: kijk kritisch naar je lijstje en vraag jezelf af wat je echt vandaag moet doen en wat ook wel kan wachten tot het weekend. Vraag je ook af of er klusjes op je lijst staan die je kinderen kunnen doen. Als je kinderen al wat groter zijn, kunnen zij ook prima de hond uitlaten, de afvalbak aan de straat zetten of de afwas doen. Ook kun je hulp vragen bij vrienden, familie of je partner.
  • Combineer dingen: wil je graag afspreken met vrienden maar ook sporten? Combineer de twee. Ga samen wandelen, fietsen of duik de sportschool in. Heel gezellig en je krijgt meteen beweging.
  • Zeg nee: altijd iedereen blij maken is erg moeilijk, als het niet al onmogelijk is. Denk vaker om jezelf wanneer iemand vraagt om hulp of om af te spreken. Een moment voor jezelf hebben is erg belangrijk!

Lees ook: Hilarisch: deze moeder bakte per ongeluk heel ongepaste koekjes voor de verjaardag van haar zoontje

Bron: Amsterdam Today | Beeld: Pixabay