Pijnlijk: ‘Mijn vriend zou willen dat ik slanker was en grotere borsten had’

vriend slanker

Volgens de vrouw houdt haar vriend zich te veel bezig met de ‘perfecte’ vrouw

In het Victoriaanse tijdperk werden volle vrouwen gezien als perfect, terwijl vrouwen in de jaren negentig zo dun mogelijk wilden zijn. Anno 2021 ligt het schoonheidsideaal voor vrouwen daar tussenin: grote borsten, een smalle taille, een platte buik en een ronde bilpartij. Wat Priscilla’s* vriend Ronald betreft, is er nog wat werk aan de winkel voor zijn vriendin. Hij zou namelijk willen dat ze grotere borsten en een smallere taille had. 

Ruzie

Het gaat de laatste tijd niet zo goed tussen Priscilla en Ronald, die zo’n drie jaar samen zijn. “Ik weet niet zeker of ik bij hem moet blijven”, begint de vrouw haar verhaal op het forum Reddit. “Gisteravond hadden we weer ruzie en toen maakte hij een paar opmerkingen over mijn lichaam.”

Schoonheidsideaal

Toen Priscilla haar vriend vroeg wat hij bedoelde, had hij wel het een en ander dat hij zou willen veranderen. “Hij zei dat hij blij was met mijn lichaam, maar dat ik in een ‘ideale wereld’ grotere borsten en een smallere taille zou hebben”, vertelt de vrouw. Dit viel – niet geheel onverwacht – niet in goede aarde bij Priscilla. “Ik zei hem dat hij alleen zo dacht vanwege het schoonheidsideaal dat de maatschappij heeft gecreëerd.”

Ideale vrouwenlichaam

Volgens Ronald was dit onzin, zo vertelt Priscilla. “Hij zei dat als de hele maatschappij zo mocht denken, dat hij ook zo mocht denken over het ideale lichaam van een vrouw”, gaat de vrouw verder. “Later gaf hij wel toe dat deze denkwijze niet geheel correct is, maar dat hij dit wel zo voelt. Maar ik snap niet waarom mijn lichaam niet ‘ideaal’ kan zijn. Ben ik niet goed zoals ik ben?”

Priscilla vraagt zich nu af wat ze moet doen. Wat zou jij haar aanraden?

*Priscilla en Ronald zijn niet de echte namen van de man en vrouw. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam Timetospeakup19.

Lees ook: Man biecht op: ‘Mijn vrouw zou er beter uitzien als ze make-up zou dragen’

Bron: Reddit | Beeld: iStock, Prostock Studio