Plagiaat? Michael ‘Mike’ van der Plas heeft een nieuw nummer en het klinkt heel bekend

mike

Heeft dit zomernummer Mike en Bianca geïnspireerd?

Dat Mike ook graag een carrière als zanger wil is ons wel duidelijk. Het is alweer het tweede nummer dat hij uitbrengt samen met zijn vriendin Bianca. Eerder bracht het duo ook het liedje Voom Voom uit en nu is het tijd voor een winters nummertje. Het klinkt ons alleen wel heel bekend in de oren…

Herken jij deze melodie er ook in?

Après-ski
Mike en Bianca willen de hitlijsten van Nederland veroveren met hun muzikale talenten. In de clip die bij het liedje hoort ziek je Mike en Bianca helemaal los gaan in de sneeuw. Het klinkt als een heel gezellig nummer, die inderdaad niet zou misstaan in een après ski-tent. Toch klinkt het liedje ons wel heel bekend in de oren. Het lijkt bijna hetzelfde deuntje te zijn als het zomernummer ‘Despacito’ van Luis Fonsi.

Plagiaat
Ook bij het nummer Voom Voom werd het duo beschuldigd van plagiaat. Het zou dus niet de eerste keer zijn. Volgens de managers van het dj-duo Showtek hebben Mike en Bianca bij hun nummer Voom Voom plagiaat gepleegd. Volgens het management lijkt het nummer verdacht veel op het nummer 90’s by nature van Showtek. De manager van het dj-duo wilde dan ook dat de naam van Showtek bij het nummer kwam te staan: “Als ik muziek maak, laat ik me ook inspireren. Dat is heel normaal. Maar een stuk muziek overnemen is heel erg jammer en niet creatief.”

Of Mike en Bianca voor hun nieuwe nummer echt de melodie van Despacito hebben gebruikt is nog onbekend, maar ons komt het in ieder geval heel bekend voor. Luister zelf maar :
Vanaf 0:12

Vanaf 0:41

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Lees ook: Huh: dít type muziek is slecht voor je mentale gezondheid