Ramon: ‘De stagiaire op werk probeert met me te flirten’

stagiaire

De man voelt zich hier ongemakkelijk bij

De 30-jarige Ramon* heeft een kantoorbaan en werkt al een tijdje bij hetzelfde bedrijf. Elke zomer krijgen ze stagiairs op kantoor die hen helpen. Echter, Ramons stagiaire hield het niet alleen bij zakelijk contact… Op Reddit vraagt de man om advies over de situatie.

Kantoorbaan

“Ik heb een kantoorbaan en we hebben elke zomer stagiairs. Ik probeer een goede mentor te zijn en ze vriendelijk te behandelen. Zelf ben ik namelijk ook ooit stagiair geweest”, begint Ramon zijn verhaal.

“Deze zomer hebben we een stagiaire (Gwen, 20) die in haar eerste week een klein project voor me heeft gedaan. Ze deed het goed en ik was verbaasd om haar kwaliteiten. Ik gaf haar complimenten over haar werk, maar bedoelde hier verder niks mee. Ook hadden we een kort gesprek van vijftien minuten in mijn kantoor over wat ze doet op de universiteit en hoe enthousiast ze is om na haar school aan het werk te gaan. Gewoon een gesprek over koetjes en kalfjes dus”, vervolgt Ramon.

Flirten

“Het weekend erna kreeg ik om 2 uur ’s nachts een melding dat ze me had toegevoegd op Instagram. Ik negeerde het, omdat ze waarschijnlijk dronken was en dit per ongeluk had gedaan. De afgelopen week kwam Gwen echter elke dag langs op mijn kantoor en probeerde ze me in het weekend opnieuw ’s avonds laat weer toe te voegen”, legt Ramon uit. “Ze heeft meerdere keren gevraagd naar mijn datingleven, hoe het kan dat een man als ik single is en op welke datingapps ik zit. Gwen maakte zelfs een grapje dat ze haar leeftijdscategorie moest opschuiven naar mijn leeftijd op datingapps.”

Ramon voelt zich hier niet zo comfortabel bij en weet niet zo goed wat hij nu moet doen. “Ik wil haar carrière niet schaden door een klacht in te dienen, maar wat zijn suggesties over hoe ik dit in de kiem kan smoren?”, vraagt hij zich af. “Het liefst op een manier die haar niet in verlegenheid brengt, want ze lijkt me een aardig persoon, maar ze bevind zich nu in een situatie die voor ons beiden ongemakkelijk kan worden”, aldus de man. Hoe kan Ramon dit het beste oplossen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De man doet zijn verhaal op het forum onder de naam u/throwRAjsodoeososo.

Lees ook: ‘Mijn man kan niet koken en ik word er gek van’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels