‘Mijn man kan niet koken en ik word er gek van’

koken

‘Hij vindt crackers met pindakaas een maaltijd’

Laura’s* man Sander kan niet koken. Hij neemt nooit het initiatief om een maaltijd te bereiden en als hij wel kookt, schotelt hij een blikje tonijn met een boterham of crackers met pindakaas voor. Laura wordt er zo gek van dat ze ten einde raad is. Op Reddit vraagt ze om advies. 

Geen intresse

“Ik ben het beu dat mijn man totaal geen interesse heeft in koken. Ik kom uit een gezin waarin mijn beide ouders kookten. Het diner werd altijd om 6 uur geserveerd. Geen restjes en altijd een echte voedzame maaltijd met eiwit, koolhydraten, vet en groente. Mijn man daarentegen is gewend aan eieren of tonijn als avondeten. In zijn jeugd werd er niet vaak gekookt dus hij heeft nooit geleerd wat een normale avondmaaltijd is. Het probleem is echter, dat het lijkt alsof hij het ook niet wil leren.”

Crackers

“Het laatste jaar dat we getrouwd zijn, neemt mijn man absoluut geen initiatief om te koken en ik moet erbij zeggen dat hij ook niet van mij verwacht dat ik kook. Hij vindt het prima om voor zichzelf en voor mij wat tonijn met crackers of een broodje pindakaas te maken. Als ik ga koken, zet ik een echte maaltijd op tafel. Een goede pasta of een vullende salade. Ik stop er in ieder geval iets meer moeite in dan dat ik een paar crackers voorschotel.”

Zelf koken

“Je vraagt je misschien af waarom ik niet elke dag kook. Nou, we werken allebei fulltime en we eindigen ons werk elke dag op hetzelfde tijdstip. We delen alle verantwoordelijkheden in huis, zoals de was, schoonmaken, afwassen en dus ook het koken. Gisteravond trok ik het niet meer en ben ik tegen hem uitgevallen dat hij een keer een normale maaltijd moet maken. Hij noemde me ondankbaar en zei dat ik het lekker zelf mocht doen. We hebben nu ruzie en ik weet niet hoe ik tot hem door moet dringen. Ik word echt gek van zijn gebrek aan kookkunsten. Heeft iemand advies?” Wat raad jij Laura aan?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam NikkiIsConfused79.

Lees ook: ‘Mijn schoonmoeder wil meebeslissen over de naam van mijn kind’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Ben White