Om deze reden kun je het beste slapen met sokken aan

slapen sokken

Slaap jij met of zonder sokken?

De een vindt het heerlijk om met sokken aan te slapen, terwijl de ander het juist onhygiënisch en niet fijn vindt. Toch blijken mensen die in de eerste categorie vallen beter uit de test te komen. Slapen met sokken aan zou namelijk een groot voordeel hebben. 

Signaal naar hersenen

Door met sokken aan te slapen, zou je namelijk sneller in slaap vallen. Uit onderzoek blijkt dat er dan een signaal naar je hersenen wordt gestuurd dat het tijd is om te gaan slapen. De bloedvezels in je handen en voeten worden geopend als je sokken in bed draagt, wat ervoor zorgt dat je lichaam zich opwarmt en zich op de nacht gaat voorbereiden.

Sokken

Slaap je liever met blote voeten? Dan loop je het risico dat je sneller koud wordt, waardoor je alerter bent en dus minder slaperig. Sommige mensen hebben het nou eenmaal nooit koud en vinden het heerlijk om met blote voeten te slapen. Als je verder geen problemen ondervindt bij het opzoeken van dromenland, hoef je die gewoonte natuurlijk niet te veranderen. Merk je soms echter dat je moeite hebt om in slaap te komen? Dan kan het zeker geen kwaad om een keer met sokken aan te gaan slapen om te kijken wat het effect is.

Het juiste paar

Nog wel even een tip: zorg ervoor dat je de juiste sokken draagt, als je het dan toch doet. Niet alle sokken zijn namelijk even geschikt om voor een goede nachtrust te zorgen. Ga bij voorkeur voor een zachte stof, zoals merinowol of kasjmier. Zorg er daarnaast voor dat de sokken niet te strak zitten, zodat je ’s nachts niet wakker wordt met afgeknelde enkels. Slaap lekker en veel plezier in dromenland!

Lees ook: Dit is de beste tijd om te gaan douchen als je lekker wilt slapen

Bron: Vriendin | Beeld: iStock