‘Mijn beste vriendin heeft opgebiecht dat ze is vreemdgegaan’

vreemdgegaan

Ze weet niet wat ze met die informatie aan moet

Heather* en Rianne* zijn al jarenlang beste vriendinnen en bespreken alles met elkaar. Nu heeft Rianne iets aan Heather verteld wat ze liever niet had willen weten, namelijk dat ze is vreemdgegaan. Heather weet niet hoe ze op dat nieuws moet reageren. Op het forum Reddit vraagt ze lezers om raad.

Een leuke relatie

“Rianne en ik zijn allebei 22 jaar oud en kennen elkaar als sinds we baby’s waren”, begint Heather haar verhaal. “We hebben zowel op de basisschool als op de middelbare school bij elkaar in de klas gezeten en alles samen meegemaakt. Zelfs nu we allebei studeren, zien we elkaar erg vaak. Rianne heeft al een paar jaar een hele leuke vriend, Thomas*. Het leek allemaal enorm goed te gaan tussen die twee, tot ze me gisteren verraste met onaangenaam nieuws.”

De liefde verklaard

“Ik was geschokt toen Rianne me vertelde dat ze is vreemdgegaan”, aldus Heather. “Ze vertelde me ineens dat ze verliefd is op een andere jongen, genaamd Rick*. Hij doet dezelfde opleiding als zij en ze hebben weleens met elkaar gezoend toen Rianne nog geen relatie had. Wat ik er nu van weet, is dat ze elkaar een paar dagen geleden de liefde hebben verklaard, hebben gezoend en zelfs met elkaar naar bed zijn geweest. Ze zei dat ze het alleen aan mij en misschien aan haar oudere zus wilde vertellen.”

Geen big deal

Heather moest even bijkomen van dat nieuws. “Daarna heb ik haar gevraagd of ze echt niet van plan was het aan Thomas te vertellen. Ze zei dat ze dat misschien toch wel wilde doen.” Heather hoopte maar dat Rianne zich daaraan zou houden. “De volgende dag stuurde ik haar een berichtje om te vragen hoe ze zich voelde. Ze vertelde dat ze naar Thomas was geweest en dat ze het enorm leuk met hem had gehad. Ze bleef maar doorratelen over hoe leuk hij wel niet is en hoeveel ze nog steeds van hem houdt.” Daarop besloot Heather door te vragen. “Ik vroeg of ze nog steeds van plan was haar slippertje aan Thomas op te biechten. Dat plan was van tafel. Ze zei dat ze zó gelukkig met hem was, dat die ene misstap niet uitmaakte. Het was toch geen big deal?”

Vriendschap kwijtraken

“Ik ben enorm kwaad op Rianne,” schrijft Heather. “Thomas is zo’n leuke jongen, hij verdient dit niet. Ik heb zelf ook eens meegemaakt dat mijn partner is vreemdgegaan en ik weet hoe rot het voelt als iemand zoiets verborgen blijkt te houden. Rianne weet nog niet hoe boos ik ben. Omdat ze een van de weinige vriendinnen is die ik heb, ben ik er nog niet weer over begonnen. Toch vind ik het verschrikkelijk wat ze gedaan heeft.” Het zorgt voor een tweestrijd bij Heather. “Ik weet niet of ik me nu afzijdig moet houden van de situatie, of dat ik er met Rianne over moet praten. Ik ben niet van plan om mijn beste vriendin te verliezen door dit hele gedoe, maar ik vind wel dat er iets moet gebeuren.” Wat zou jij doen in Heathers situatie?

*De namen in dit verhaal zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Equator_Flattery11.

Lees ook: ‘Ik maakte een flauwe grap over mijn zwangere schoonzus. Hoe maak ik dit goed?’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Raychan