Wist je dit? Om deze reden zitten er gaten in je wasmand

wasmand-gaten

Het is heel logisch te verklaren

Heb je jouw wasmand weleens goed bekeken? Grote kans dat je wasmand aan de zijkanten gaten heeft. We namen ze altijd voor lief, maar stiekem schuilt er een heel handige functie achter. We vertellen je er alles over! 

Logische reden

Je wasmand zie je steeds voller en voller worden met wasgoed. En op een gegeven moment wordt het tijd om de lading kleding en handdoeken te wassen of het wasgoed op te ruimen. Niet het leukste klusje, maar het moet nu eenmaal gedaan worden. De wasmand heeft handige handvaten om hem te vervoeren, maar wist je dat de gaten je ook op een andere manier een handje helpen? Volgens Patric Richardson, een expert in wassen en schrijver van het boek Laundry love: Finding Joy in a Common Chore, is de reden van de gaten in de wasmand eigenlijk heel logisch te verklaren.

Licht om te tillen

De kleine gaten in de wasmand zorgen er namelijk voor dat de mand niet te zwaar is om te tillen. Wanneer de mand vol zit met kleding, kan dat namelijk best wat wegen. Vroeger had je wasmanden van riet met kleine gaten erin. De wasmanden anno nu zijn gebaseerd op de traditionele rieten wasmanden, alleen dan zijn ze (vaak) gemaakt van plastic. Zo’n plastic exemplaar is veel lichter dan de traditioneel wasmanden. Een fijne bijkomstigheid, als we de zware wasmand de trap op tillen.

Ventileren

Naast het gewicht, hebben de gaten ook een andere functie. Het ventileert namelijk de was die in mand zit. Wanneer je jouw wasmand vol hebt zitten met kleding vol zweet, gaat dat op een gegeven moment ruiken. Dankzij de gaten ventileert het de was, terwijl het geduldig ligt te wachten op de wasmachine. Ideaal!

Lees ook: Vlekken in je kleding? Voorkom deze 5 wasfouten

Bron: Apartmenttherapyy  | Beeld: Pexels