Met dit trucje zorg je ervoor dat je nooit meer spinnen in huis hebt

Wie heeft hier wel baat bij?

We gillen de longen uit ons lijf zodra we een spin in de smiezen hebben. De benen nemen is het eerste wat in ons opkomt, maar dat zorgt er helaas niet voor dat het achtpotige insectje verdwijnt. Onder het mom van voorkomen is beter dan genezen, delen we daarom een trucje met je waardoor die spinnen op afstand blijven.

Kleine moeite, groot plezier!

Spinverjager

Spinnen hebben een gruwelijke hekel aan de geur van pepermunt. Vul daarom een spuitfles met 120 milliliter water en voeg hier 16 á 20 druppels essentiële pepermuntolie aan toe. Schud het flesje een minuut en je hebt een spinnenverjager om u tegen te zeggen. Spuit het mengsel op plekken waar je vaak spinnen ziet, denk aan kozijnen, deuren, scheurtjes in de muren en het plafond.

Doe dit één keer per week en de spinnen blijven op afstand. In de zomer kun je het een keertje extra doen. Je ziet geen spinnen meer en je huis ruikt ook nog eens hartstikke fris. Wist je dat knaagdieren ook een hekel hebben aan pepermuntolie? Met deze spray sla je dus twee vliegen in één klap. Ideaal!

Lees ook: Om deze reden raakt je menstruatie in de war tijdens het reizen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Grazia, NSMBL | Beeld: Maxpixel