Handig: zo vind je de perfecte rode lippenstift voor jou

rode-lippenstift

Rode lippen zijn nooit uit de mode

Een rode kleur op je lippen zorgt voor een zwoele blik in één oogopslag. Niet voor niets dus dat de kleur rood wordt gezien als de kleur van een femme fatale. En wil je een geheim weten? Iedereen kan een mooie rode lippenstift dragen. Je moet alleen wel rekening houden met een factor die je make-up ineens heel clownesk kan maken. We vertellen je hoe dit zit!

De ondertoon van je huid

De truc van mooie rode lippen zit hem niet in het merk of hoe jouw lippen eruitzien. Het enige wat je moet doen is kijken naar jouw huidskleur. Wat voor kleur is de ondertoon? Dit zegt namelijk veel over welke rode kleur goed bij jou gaat passen. En hierdoor lijk je niet op Bassie de Clown, maar op Marilyn Monroe. We zetten de verschillende ondertonen op een rijtje.

Lichte huid met koele ondertoon

Wanneer je roze kleuren in je gezicht hebt, kun je het beste uit de buurt blijven van felle rode kleuren. Deze kleuren zorgen er namelijk voor dat je huid nog roder lijkt. Kies daarom rode tinten met een blauwe of roze ondertoon, zoals een frambozenrood. Hier is de roze kleur overheersend, maar heb je nog steeds stralende lippen. Zodra je glimlacht, straalt je huid.

Lichte huid met warme ondertoon

Heb jij een warme ondertoon, dan doe je er goed aan om een rode lippenstift te kiezen met een licht oranje ondertoon. De pigmenten van de lipstick vangen de gouden ondertonen op en maken je teint nog helderder. En dat klinkt toch als muziek in je oren?

Een medium teint 

Verandert jouw huidskleur per seizoen? Pas jouw lippenstift hier dan ook op aan. In de zomer, wanneer je een bruine zomergloed hebt, kun je kiezen voor een rode lippenstift die een oranje ondertoon heeft. Dit complimenteert je huid en zorgt ervoor dat je nog huid bruiner lijkt. In het najaar, wanneer je huid weer lichter is, kun je het beste gaan voor een lippenstift met een blauwe ondertoon. Dit past dan beter bij je huidskleur.

Een olijfkleurige teint

Mensen met een olijfkleurige teint hebben een geelgroene ondertoon. In de zomer word je snel bruin en krijg je een bronzen huidskleur. Kies daarom voor een lippenstift die wat donkerder is, zoals roestkleurig rood. Ook andere aardetinten zullen je teint warmer maken, waardoor je huid gaat schitteren.

Een karamelkleurige teint

Door jouw prachtige gele ondertoon heb jij het geluk dat jij felle kleuren kunt rocken. Maak daar dus goed gebruik van, en kies bijvoorbeeld voor een kersenrode kleur op je lippen. De felle kleur complimenteert je huidskleur en neemt de warmte van je gezicht op.

Een gouden teint

Mensen met een donkere huidtint hebben een prachtige gouden ondertoon. Hierdoor kunnen zij goed spelen met pigment. Kies voor een krachtige look een opvallende rode kleur. Of kies voor een donkerdere rood met een blauwe ondertoon om de warmte in je huid meer te laten glanzen.

Smudgeproof

Wanneer je eindelijk je soulmate in lippenstift hebt gevonden, wil je natuurlijk niet dat het met de eerste de beste slok koffie eraf is. Of nog erger, op je tanden belandt. Daarom is het altijd verstandig om je lippen van tevoren te voorzien van een royale laag concealer of poeder. Dit zorgt ervoor dat het pigment in de lippenstift nog meer opvalt. Werk ook altijd met een lippotlood, bij voorkeur in dezelfde kleur van je lippenstift of een tint donkerder, zodat de lippenstift ook daadwerkelijk op je lippen blijft zitten en niet in de lijntjes rondom je mond trekt. Even tussendoor bijwerken en je bent weer klaar om harten te veroveren!

Lees ook: Afdruk van je lippenstift op je glas wijn? Niet met deze tip!

Bron: The Everygirl | Beeld: Unsplash, Ana Itonishvili