Huismoeder wil de was van haar man niet doen: ‘Ik ben zijn moeder niet’

was

Toch vraagt ze zich nu af of ze dit kan maken

Mirthe* (37) en haar man (36) zijn al zeven jaar gelukkig getrouwd. Samen hebben ze drie kinderen, waar Mirthe bijna volledig voor zorgt. Aangezien zij huismoeder is, neemt ze ook bijna alle huishoudelijke taken op zich. Toch heeft Mirthe een grote frustratie: haar man laat zijn was overal slingeren. En dat zorgt veel frictie tussen de twee. 

Huismoeder geworden 

“Samen met mijn man heb ik drie kinderen. Een jongen van zes, een meisje van vier en jongetje van een maand oud”, vertelt Mirthe over haar gezin, dat onlangs is uitgebreid. “Omdat mijn man vijftig uur per week werkt, doe ik bijna alle klusjes in huis en zorg ik voor de kinderen. Sinds februari heb ik geen baan meer en ben ik dus echt een huismoeder geworden.” Hiervoor gaf Mirthe thuisonderwijs aan oudere kinderen, maar door corona kan dat helaas niet meer. 

Was laten slingeren 

“Ik vind het niet erg om zoveel was te doen, al stapelt het zich wel op met vijf mensen”, geeft ze toe. De frustratie van Mirthe ligt dan ook ergens anders. “Het probleem is dat hij weigert zijn was in de wasmand te doen. In plaats daarvan laat hij het op de grond in de badkamer of naast zijn bed slingeren. Ik heb hem al heel vaak gevraagd om zijn kleding ‘alsjeblieft’ in de wasmand te doen. Ik heb de mand zelfs in de badkamer neergezet, maar dan nóg liggen zijn kleren naast de mand en niet erin.”

Eigen wasmand 

Dat haar man zo tegendraads is als het om de was gaat, helpt volgens Mirthe ook niet echt mee in de opvoeding van hun kinderen. “Ik probeer onze kinderen te leren dat ze hun vuile was zelf in de wasmand moeten gooien. Maar als hun vader dat niet doet, is het lastig om ze te overtuigen.” Toch denkt Mirthe nu een goede oplossing gevonden te hebben. “Ik heb hem zijn eigen wasmand gegeven. Hij is zelf verantwoordelijk voor de inhoud en ik was alleen nog de kleren die in de mand liggen.” Kan niet meer misgaan, toch?

Niet zijn moeder 

De oplossing blijkt in de praktijk echter niet helemaal te werken. “Laatst herinnerde mijn man me eraan dat ik de was moest doen, anders zou hij de volgende dag geen schone kleren hebben voor zijn werk. Hij werd boos op het feit dat ik hem zo behandel.” Mirthes man vindt dat ze over haar irritatie heen moet stappen en de was gewoon moet doen, aangezien zij de hele dag thuis is. Daar denkt zij zelf echter anders over: “Ik ben zijn moeder niet, en dat wil ik ook niet zijn.” Ai…

Op het forum vraagt Mirthe zich af wie van hun twee gelijk heeft. Slaat zij door in het feit dat ze de was van haar man niet wil doen of heeft haar man gelijk en moet ze niet zo moeilijk doen? 

*Mirthe is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam u/txgrl308.

Lees ook: Vriendin vertelt: ‘Mijn vriendin is boos omdat ik de naam van haar baby afkeur’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels