Expert beweert dat we rode wijn toch in de koelkast moeten bewaren

Blijkbaar moet dat flesje rode wijn ook in de koelkast bewaard worden

Het is een van de eerste dingen die je als wijnleek leert: witte wijn bewaar je in de koelkast, rode wijn bewaar je op kamertemperatuur. Toch blijken we het al die tijd al verkeerd te doen. Tenminste, als we wijnkenner Jancis Robinson mogen geloven.

Zet die rode wijn maar meteen in je koelkast.

In de koelkast

Rode wijn moeten we net als witte wijn gewoon in de koelkast bewaren, aldus het vonnis van Jancis Robinson. En zij kan het weten. Robinson is een wijnkenner in de dop en schrijft voor The Oxford Companion to Wine. Tijdens het Hay Festival in Wales onthulde de wijnkenner dat een fles geopende rode wijn het beste in de koelkast bewaard kan worden. Volgens haar is het zelf beter om de wijn te drinken wanneer hij wat koel is.

Langer houdbaar

“Elke geopende fles wijn moet je in de koelkast bewaren, ook rode wijn”, vertelde ze aan The Daily Mail. “Lage temperaturen vertragen de chemische reacties, waaronder oxydatie.” Oxydatie is volgens Robinson de vijand van elke open fles wijn. Door je geopende fles wijn in de koelkast te bewaren, zorg je er dus voor dat de wijn langer goed blijft.

Lees ook: Vriendinnen verrassen met een etentje? Maak eens rode wijn-spaghetti!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Daily Mail | Beeld: Unsplash