KLM vraagt borstvoedende moeders zich te bedekken en krijgt bakken kritiek over zich heen

borstvoeding

KLM heeft zich in een benarde positie gewerkt

Vliegen met een baby is voor veel ouders al een spannende situatie. Je hoopt natuurlijk dat je baby niet gaat huilen, maar als hij of zij dat wel doet, zou het maar zo kunnen dat de kleine honger heeft. Borstvoeding geven mag van KLM tijdens de vlucht, maar dan moet de moeder in kwestie zich wel even bedekken.

Een tweet van KLM, waarin de luchtvaartmaatschappij vraagt of borstvoedende moeders zich willen bedekken, schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat.

Bedekken voor borstvoeding

Borstvoeding geven is de normaalste zaak van de wereld en toch zijn er nog altijd mensen die schijnbaar toch een beetje moeite hebben met Moeder Natuur. KLM is daar volgens moeder Shelby Angel een van. In een Facebookbericht vertelt ze dat ze van San Francisco naar Amsterdam vloog en dat ze discreet borstvoeding probeerde te geven aan haar kind, omdat het haar dochter nu eenmaal kalmeert. “Vlak voordat we vertrokken, werd ik benaderd door een stewardess die me een deken gaf. Ze vertelde me, en ik citeer: ‘Als je borstvoeding wilt blijven geven, moet je jezelf bedekken’.”

Discussie

Shelby vertelde het personeelslid dat ze dat niet wilde doen, want haar dochter vindt dat niet fijn. Een kleine discussie volgde en de stewardess vertelde dat het haar eigen probleem zou zijn als iemand zou klagen. Volgens de moeder was er niemand die er bezwaar tegen had, behalve de stewardess zelf. “Ik voelde me extreem oncomfortabel en niet gerespecteerd”, vertelt Shelby in haar berichtje.

Borstvoedingsbeleid

Op Twitter besloot een andere vrouw om de luchtvaartmaatschappij te vragen naar hun beleid wat borstvoeding betreft. Een woordvoerder beaamt dat het geven van borstvoeding is toegestaan, maar dat ze inderdaad graag zien dat vrouwen zich bedekken, zodat andere passagiers zich niet beledigd voelen.

Kritiek

Op veel begrip kan KLM niet rekenen. Op Twitter krijgt de luchtvaartmaatschappij bakken kritiek over zich heen en ook onder het Facebookbericht van Shelby laten veel mensen hun ongenoegen blijken. Veel mensen zijn van mening dat het gewoon moet kunnen dat je je eigen baby voedt en vinden het beleid van KLM ouderwets.

Lees ook: Vader vindt dat zijn vrouw flesvoeding moet betalen omdat ze stopt met borstvoeding

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Facebook KLM, Twitter KLM | Beeld: Unsplash