‘Had ik mijn vriend eerder moeten vertellen dat ik ben gesteriliseerd?’

Op het moment dat ze haar vriend leerde kennen, beweerde hij stellig dat hij geen kinderen wilde

Of je wel of geen kinderen wilt, is een ontzettend persoonlijke beslissing. Een 24-jarige vrouw wist echter heel zeker dat ze geen kinderen hoeft en liet zich steriliseren. Haar vriend, die vertelde ook absoluut geen kinderen te willen, wist hier niets van. Onlangs kwam het feit aan het licht en sindsdien is hij kwaad op zijn vriendin. Op een forum vraagt zij zich daarom af of ze fout zat door het hem niet te vertellen.

De vrouw en haar vriend hebben elkaar al dagen niet gesproken.

Beiden geen kinderwens

“Mijn vriend (37) en ik zijn al twee en een half jaar een stel en wonen sinds een paar maanden samen. Vanaf het moment dat we begonnen te daten heb ik hem heel duidelijk gemaakt dat ik echt geen kinderen wilde. Hij zei dat hij ze ook echt niet wilde en tijdens onze relatie dacht ik altijd dat we er hetzelfde instonden”, begint gebruikster ThrowellaDeVil haar bericht op Reddit

Anticonceptie

Ze vertelt dat zij en haar vriend het weleens over kinderen hadden, maar dat geen van beiden hun mening over het niet willen van kinderen bijstelde. Ondanks haar sterilisatie slikte ze wel de anticonceptiepil om haar menstruatie te reguleren. Een tijdje geleden merkte de vrouw echter dat haar pil soms verdween en daarom slikte ze de pil soms een paar dagen niet. ThrowellaDeVil is alleen zo bang om tóch zwanger te worden, dat ze op die dagen wel een condoom gebruikte als ze de liefde met haar vriend bedreef.

Zwangerschapstest

“Een tijdje geleden voelde ik me erg misselijk en mijn vriend grapte dat ik misschien wel zwanger kon zijn. We moesten beiden lachen en maakten grapjes over een kind.” Na de grapjes kwam haar vriend met de suggestie dat ze misschien toch een zwangerschapstest moest doen. De 24-jarige vertelde haar vriend dat ze echt niet zwanger kan zijn, want ze is gesteriliseerd. “Zijn gezicht veranderde meteen en er was vanaf te lezen dat hij geschrokken was. Hij explodeerde en vroeg waarom ik het hem niet eerder had verteld. Een lange ruzie volgde en hij vertelde dat hij zich verraden voelde en dat onze relatie nep is. Zijn reactie verraste me heel erg. Momenteel wil hij niet met me praten en slapen we in aparte kamers.”

Schuld

De vrouw is benieuwd hoe andere mensen tegen de kwestie aankijken en vraagt daarom naar de mening van anderen op het forum. “Ik weet dat ik het hem waarschijnlijk eerder had moeten vertellen, maar ook ik voel me voorgelogen. Vanaf het begin ben ik er zo duidelijk in geweest dat ik geen kinderen wil. Is het echt mijn schuld dat we nu zo’n gigantische ruzie hebben?”

Lees ook: Onderzoek: koppels met groot leeftijdsverschil lopen meer kans op breuk

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels