Say what? Chocolade verhoogt je productiviteit op de werkvloer

Chocolade

Een goede reden om een stukje chocolade te eten

Op de Dingen voor Vrouwen-redactie vinden we chocolade lekker in elke vorm. Helaas is niet alles even gezond, maar bepaalde soorten hebben wel degelijk gezondheidsvoordelen. Daarnaast doet chocolade ook iets goeds voor je productiviteit op de werkvloer, zo blijkt uit onderzoek. Dit is nu al het beste nieuws van de dag! 

Gezondheidsvoordelen

Regelmatig een stukje pure chocolade eten heeft meerdere gezondheidsvoordelen. Zo zou dit onder meer goed zijn voor je hart en verlaag het je bloeddruk. Het gaat hierbij echter wel om donkere chocolade die meer dan 60% cacao bevat. Uit onderzoek blijkt dat die chocola ook je productiviteit kan verhogen. Het zou je aandacht en productiviteit namelijk een boost geven. En dat is natuurlijk ideaal op een lange werkdag!

Meer concentratie

Veel mensen hebben ’s middags een dipje. Je kent het vast wel. Vaak grijpen we dan naar een extra kopje koffie, maar je kunt ook gewoon een stukje pure chocolade pakken. Dat is misschien zelfs nog wel beter. Dankzij de snack voel je je meteen alerter en neemt je concentratie toe. Je gaat beter presteren en stressgevoelens nemen af. En als kers op de (chocolade)taart maakt je lichaam ook nog eens endorfine aan, wat zorgt voor een ultiem geluksgevoel. Wij zorgen in elk geval dat er voortaan altijd een reep pure chocolade op kantoor ligt!

Lees ook: Dit is waarom je chocolade moet eten tijdens je zwangerschap

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Girlscene | Beeld: Pexels