Bewezen: op vakantie met je zus is goed voor je gezondheid

vakantie zus

Pak de koffers maar!

Nu de dagen korter worden en de temperaturen dalen, ligt een herfstdip op de loer. Een reisje naar de zon is dan ook de perfecte remedie. Trommel je zus op, want volgens de wetenschap is een vakantie met je sister goed voor je gezondheid. 

Herfstdip

De dagen worden steeds korter, het wordt kouder en donkerder. Daardoor kun je je neerslachtig voelen. Niet gek, want iedereen moet wennen aan de seizoensverandering. Daarnaast is de wintertijd vorig weekend ingegaan, waardoor je extra moe kunt zijn en je gedurende de dag futloos kunt voelen. De belangrijkste oorzaak van zo’n herfstdip? Dan is de vermindering van de hoeveelheid licht in deze maanden. Er zit dan ook maar één ding op: het licht opzoeken op een zonnige bestemming!

Op vakantie

Op vakantie nemen we de tijd voor onszelf, komen we helemaal tot rust of gaan we er juist lekker op uit, en dankzij de zon krijg je een goede dosis vitamine D binnen. Daardoor laadt je batterij weer even helemaal op. De zon zorgt daarnaast voor een betere weerstand, waardoor je minder vatbaar bent voor de verkoudheid en griep die momenteel rondgaan in Nederland. Naast dat een vakantie goed is voor je fysieke gesteldheid, is het ook goed voor je mind. Je komt even tot rust, kunt alles op een rijtje zetten en doet nieuwe inspiratie op. Meer dan genoeg redenen op een tripje te boeken in het najaar dus.

Samen met je zus

Een vakantie gaan is niet het enige dat goed voor je is. Ook de band met je zus onderhouden kan zorgen voor een flinke boost op mentaal vlak. Tijd doorbrengen met je sis maak je namelijk gelukkiger. Wat is er dan ook beter dan deze twee combineren? Een vakantie met je zus is namelijk megagoed voor je. Jullie hebben quality time samen, kunnen lekker kletsen en je hart luchten bij elkaar. En bij wie kun je beter alles kwijt dan bij je eigen zus? Tijd om de koffers te pakken en een heerlijke zussentrip te boeken!

Lees ook: ‘Mijn zus is boos dat ik niet al haar kinderen uitnodigde voor mijn bruiloft’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Girlscene | Beeld: Pexels