10 procent van de mensen voelt zich elke dag slecht op het werk

werk

Veel werknemers voelen zich niet gewaardeerd en gaan gebukt onder strakke deadlines

Bij de verkondiging dat je niet lekker in je vel zit op je werk, kreeg je vroeger veelal te horen dat je dankbaar moest zijn dat je werk had. Inmiddels is wel duidelijk dat het een toenemend probleem is. Meer en meer mensen krijgen een burnout en uit recent onderzoek blijkt dat 1 op de 10 mensen zich dagelijks slecht voelt op het werk.

Vooral jonge mensen voelen zich regelmatig slecht op het werk.

Gebrek aan waardering

Met name het gebrek aan waardering van bazen en veel deadlines bezorgen mensen een slecht gevoel op de werkvloer. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd van iVox uitgevoerd in opdracht van hr-dienstverlener Agilitas. Het onderzoek werd uitgevoerd onder Belgen en hieruit bleek dat meer dan de helft, 51 procent om precies te zijn, zich regelmatig slecht voelt op het werk. Bij 10 procent van de mensen is het nog erger, zij ervaren elke dag een rot gevoel op het werk.

Verstand

Een medewerker van Agilitas, Leen Martens, vertelt dat uit eerdere onderzoeken al bleek dat veel mensen het onderbuikgevoel negeren wanneer ze een baan kiezen, maar alleen naar hun verstand luisteren. Toch lijkt ook een deel deze realiteit geaccepteerd te hebben. Zo luidt het onderzoek dat 53,3 procent voor lief heeft dat de situatie zo is en 75 procent onderneemt geen zoekpoging naar een nieuwe baan.

Leeftijd

Met name mensen tot 35 jaar blijken ongelukkig met hun baan. Onder deze groep voelt 58,5 procent zich minstens een keer per maand belabberd op zijn of haar werk. Onder 35 tot 49-jarigen ligt dit percentage op 49,7 procent en onder de 50-plussers voelt 46 procent zich eens per maand ongelukkig.

Lees ook: Dit is het beste tijdstip om je ziek te melden van je werk

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Unsplash