Zo was je een sportbeha op de juiste manier

sportbeha

Wij leggen je uit wat de juiste manier is! 

Waarschijnlijk gooi jij je sportbeha na een flinke zweetsessie in de wasmand. Grote kans dat hij vervolgens samen met je sokken, onderbroeken en handdoeken in een gemengd wasje terecht komt. Prima, aangezien hij gewoon schoon moet worden, toch? Helaas is het niet zo simpel, want een sportbeha heeft net iets meer aandacht nodig om zijn kwaliteiten te behouden. Hoe je ‘m dan precies moet wassen? Dat leggen we je uit!

Zo blijft je sportbeha in topvorm.

Te heet

Wil je nog lang plezier hebben van je sportbeha? Dan is het erg verstandig om hem niet te heet te wassen. Hierdoor verkort je de levensduur van je onmisbare sportbeha. Daarnaast is de droger dus ook geen goed idee, aangezien ook daar de temperaturen flink oplopen.

Wasmiddel

Hoogstwaarschijnlijk gebruik je hetzelfde wasmiddel als je voor de ‘gewone was’ zou gebruiken. Dit zou je eigenlijk niet moeten doen, aangezien de klassieke wasmiddelen zijn gemaakt voor klassieke stoffen. Je sportbeha is van heel ander materiaal gemaakt, dus heeft een speciaal wasmiddel voor sportkleding nodig. Vraag jij je weleens af waarom je sportbeha na een wasbeurt nog steeds naar zweet ruikt? Dan weet je nu hoe dit komt.

Wasverzachter

Een sportbeha is gemaakt van een speciale stof die lang droog blijft, terwijl het intussen ook zweet opneemt. Wanneer je ‘m wast met wasverzachter zal er een laagje over de stofvezels komen. Hierdoor kan het zweet niet goed meer opgenomen worden, aangezien de stof nu niet meer optimaal werkt. Wat er dan gebeurt? Een zweetlucht aan je sportbeha! Probeer dit te voorkomen door de scheut wasverzachter te skippen uit je wasroutine.

Lees ook: Zoveel calorieën moet je dus verbranden om 1 kilo af te vallen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash