Denk je dat je zwanger bent? Aan deze 8 symptomen kan je het herkennen

zwanger symptomen

Deze zwangerschapssymptomen zijn gemakkelijk te herkennen

Kan jij niet wachten om zwanger te zijn, of wil je het liever nog héél even uitstellen? Het is in elk geval handig om de symptomen van een zwangerschap te herkennen. We weten dat een zwangerschap een prachtige ronde buik met zich meebrengt, maar dat er vóór deze enorme buikgroei allerlei vreemde kwaaltjes op kunnen duiken is misschien niet iedereen bekend. 

Wij zetten de symptomen voor je op een rij!

1. Hoofdpijn

Wanneer je genoeg gedronken hebt en niet gestresst of vermoeid bent, maar nog steeds veel last van hoofdpijn hebt, dan kan dit wijzen op een zwangerschap. Wanneer je zwanger bent kan je namelijk veel last van hoofdpijn krijgen. Natuurlijk hoeft dit niet direct te betekenen dat je écht zwanger bent.

2. Gevoelige borsten

Sommige vrouwen hebben vaak last van gevoelige borsten tijdens de menstruatie. Weet je zeker dat je niet ongesteld bent of wordt, dan kunnen gevoelige borsten ook wijzen op een zwangerschap. Naast de gevoeligheid is het ook mogelijk dat de borsten veranderen. Zo kunnen ze groter worden of kan je tepel van kleur veranderen.

3. Heel. Vaak. Plassen.

Een veel voorkomend zwangerschapskwaaltje is oneindig vaak naar de wc gaan. Wanneer je acht of meer weken zwanger bent, drukt je baarmoeder tegen je blaas. Hierdoor moet je ontzettend vaak plassen! Heb je hier last van? Sluit dan eerst een blaasontsteking uit, aangezien veel plassen hier ook op kan wijzen.

4. Vreselijk veel honger

Vreetbuien, vreetbuien en nog eens vreetbuien. Eet jij een halve zak chips, nadat je die hele chocoladereep al op hebt gegeten? Dan is dat heus niet erg. Maar merk je dat je na het eten van een flinke maaltijd al vrij snel weer honger hebt? Dan kan dit wijzen op een zwangerschap. Blik eens terug op de afgelopen weken en beoordeel of je écht veel meer food cravings hebt. Misschien tijd voor een zwangerschapstest?

5. Schommelingen

Huilen, intense vrolijkheid en dan weer huilen. Deze heftige stemmingswisselingen lijken een vrouwenkwaaltje, maar kunnen ook op een zwangerschap wijzen. Huilde je voorheen alleen wanneer je echt niet lekker in je vel zat, maar laat je nu al honderden tranen wanneer je een schattige puppy op tv ziet? Dan is het misschien tijd om te checken of je zwanger bent.

6. Oververmoeid

Leef jij gewoon je ‘normale’ leventje, maar ben je ineens ontzettend moe? Dan kan dit wijzen op een zwangerschap. Zwanger zijn kost veel energie waardoor vermoeidheid een veel voorkomend kwaaltje is. Doe voor de zekerheid een test om te achterhalen waar je vermoeidheid vandaan komt.

7. Over tijd

Oh nee. Je had ongesteld moeten worden, maar je bent het (nog) niet! Dit kán wijzen op een zwangerschap, maar hoeft niet per se zo te zijn. Er zijn veel andere redenen waarom je over tijd kunt zijn. Doe voor de zekerheid een zwangerschapstest.

8. Misselijkheid

Eén van de zwangerschapskwaaltjes die je vaak hoort is een gevoel van misselijkheid. Heb je het gevoel dat dit gevoel zich vaak herhaalt en zou je niet weten waardoor dit komt? Dan zou het kunnen wijzen op een zwangerschap!

Lees ook: Vrouw brengt geadopteerde baby’s terug na ontdekken eigen zwangerschap

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash