Zoveel calorieën moet je dus verbranden om 1 kilo af te vallen

calorieën

Zeg dat sportschoolabonnement nog maar niet op

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar wat ons betreft is elk lichaam bikiniklaar. Een aantal vrouwen vindt het hoe dan ook fijn om toch nog wat af te vallen voor de zomer begint, gewoon om wat strakker te worden of omdat ze zich dan zelfverzekerder voelen. Wil jij een paar kilo afvallen en vraag jij je nu af hoeveel calorieën je precies moet verbranden om een kilo af te vallen? Lees en huiver…

Dat zijn aardig wat calorieën.

1 pond verliezen  

We zouden zeggen dat je hier wel even zoet mee bent, maar wij worden er eigenlijk een beetje zuur van. Het aantal calorieën dat je moet verbranden om een kilo af te vallen is veel meer dan we dachten, of in ieder geval hoopten. Mayo Clinic onthult op haar website dat je 3500 calorieën moet verbranden om 1 pond (450 gram) te verliezen. Dat komt er dus op neer dat je 7777 calorieën moet verbranden om 1 kilo af te vallen.

Verbranden

De kliniek verklaart dat 1 pond vet bestaat uit 3500 calorieën. Daarmee lijkt het heel simpel te klinken: verbrand die 3500 calorieën en je bent van 1 pond vet af. Helaas ligt het wat complexer dan dat. Als je die 3500 verbrandt, verlies je wel echt 1 pond in gewicht, maar het is niet alleen vet wat je verliest. Zo verklaart het artikel op de website van Mayo Clinic dat je ook weefsel en water verliest.

Lees ook: Ha! Week voor je menstruatie mag je meer calorieën eten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Mayo Clinic | Beeld: Unsplash