Trek je sportschoenen maar alvast aan: deze sporten kun je het beste doen voor een gezond en sterk lijf

sporten
Wij kunnen hier wel wat mee

Als je voor de dag wilt komen met een sterk lichaam is alleen gezond eten niet genoeg. Je in het zweet werken in de sportschool is dan ook erg belangrijk. Is sporten zeker niet je grootste hobby en wil je daarom zo efficiënt mogelijk aan een sterk en gezond lichaam werken? Dan kun je het beste deze vijf sporten uitoefenen. 

Dit zijn de beste sporten om je hart en botten te versterken, je hersenfuncties te verbeteren en om spieren op te bouwen.

  • Kegeloefeningen: dit is zeker niet de eerste oefening die wij op ons lijstje hadden staan. Toch is het ontzettend goed voor je bekkenbodemspieren, want deze versterk je met kegeloefeningen. Train ongeveer vijf keer per dag je bekkenbodemspieren door ze tien keer aan te spannen en weer los te laten. Een leukere manier om je bekkenbodemspieren te trainen is het doen van kegeloefeningen.
  • Krachttraining: dit is de ideale manier om je spieren te trainen. Train je spieren een paar keer per week en je hebt minder kans op blessures.
  • Zwemmen: de voordelen van een uurtje zwemmen? Je wordt er rustiger van, het is goed voor je gewrichten, het is een combinatie van krachttraining en cardiotraining én het is goed voor je longen. Waar wacht je nog op? Trek je badpak of bikini maar uit de kast!
  • Tai Chi: met deze Chinese bewegingskunst werk je aan je balans en je mentale gezondheid. Ook verbeter je met Tai Chi je concentratievermogen; win-winsituatie!
  • Wandelen: met hardlopen verbrand je meer calorieën, maar je belast je knieën er wel mee. Ook heb je waarschijnlijk zin in wat eten na de workout. Als je wandelt verbrand je minder snel calorieën maar je zal na een wandeling veel minder snel grijpen naar een snack. Ook belast je je knieën een stuk minder. Loop je vier keer per week een half uurtje buiten? Dan verbeter je ook nog eens je geheugen.

Lees ook: WhatsApp komt binnenkort met een nieuwe functie 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pexels