‘Mijn werknemer verzint misschien dat haar dochter ziek is’

ziek

‘Mijn zoontje zit bij haar in de klas en zegt dat er niets aan de hand is’

Sasha* is manager bij een bedrijf met meerdere locaties. Een van haar werknemers, Kate, heeft al haar verlofuren al op gemaakt en ingepland voor de rest van het jaar. Nu wil Kate weer een dag vrij nemen, maar Sasha kan dit niet toestaan. Kate komt vervolgens met een heftig verhaal over waarom ze vrij moet hebben, maar het blijkt dat dit misschien niet waar is… Op Reddit vraagt Sasha om advies.

Aanvraag

“Ik regel als manager onder andere de planning en de verlofuren van mijn werknemers”, begint Sasha haar verhaal. “Een van mijn werknemers is Kate. Zij heeft al haar verlofuren al aangevraagd, dus ze heeft niks meer over. Nu deed ze toch weer een aanvraag om vrij te nemen, maar logischerwijs kon ik die niet toestaan.”

Sasha geeft bij Kate aan dat ze eventueel een van haar toekomstige verlofdagen kan ruilen voor de dag die ze nu vrij wil, maar Kate wil dit niet. “Ze stormde mijn kantoor binnen en schreeuwde dat ze echt die dag vrij moest hebben.” Sasha zegt tegen haar dat ze de deur dicht moet doen en dan kunnen ze de situatie bespreken.

Kanker

“Op dat moment vertelde ze me dat haar dochtertje kanker had. De dag die ze vrij wilde nemen, zou de dag zijn waarop haar dochter chemotherapie zou krijgen en haar man kon niet vrij krijgen. Ze huilde en vertelde dat haar dochter al zoveel school heeft gemist dat ze een jaar blijft zitten.” Sasha voelt zich schuldig en vertelt Kate dat ze haar best voor haar gaat doen. “Ik was in tranen toen ze wegging; ik heb een aantal familieleden verloren aan kanker, dus het raakte me persoonlijk.”

Niks gemist

Nu is het zo dat Sasha’s zoontje naar dezelfde school gaat als Kate’s dochter en soms bij haar in de klas zit. “Ik vroeg mijn zoon ’s avonds of hij wist dat Kate’s dochter ziek is. Hij vertelde me dat ze helemaal niet ziek is en nog nooit een dag school heeft gemist. Wie moet ik nu geloven: Kate of mijn zoon?”

*De namen in dit verhaal zijn gefingeerd. Op het forum deed de vrouw verhaal onder de naam hunmootje.

Lees ook: ‘Mijn vriendin gebruikt haar ziekte constant als excuus’

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels