Met dit simpele trucje voorkom je dat je fiets wordt gestolen

fiets

Een ‘nobele’ fietsendief deelt het geheim

Of je nu een dure fiets of een goedkope hebt: erachter komen dat je fietsie foetsie is, is nooit leuk. Zeker niet als dat in het holst van de nacht is en dat inhoudt dat je óf met een peperdure taxi naar huis moet óf die drie kilometer naar huis te voet moet afleggen. Voorkomen dat je fiets wordt gestolen lijkt onmogelijk, maar er schijnt wel degelijk een trucje te zijn!

Per dag worden er in Nederland 311 fietsen gestolen.

Gestolen fietsen
Wanneer je je fiets ergens in Amsterdam parkeert, houd je je hart vast of je tweewieler er aan het eind van de dag nog wel staat. Maar ook andere steden zijn helaas niet immuun voor fietsdieven. Per dag worden er 311 fietsen gestolen. Tenminste, dit is het aantal dat bij de politie wordt aangegeven als gestolen; in werkelijkheid worden veel meer mensen van hun stalen ros ontdaan. Daarom zijn we maar wat blij met de tip van fietsendief Jonny. Hij onthult hoe je je fiets het beste kunt wegzetten als je wilt voorkomen dat-ie wordt gestolen.

Op slot
Eigenlijk is de tip van Jonny kinderspel. Wat je moet doen? Zet het ventiel van je wiel zo dicht mogelijk bij het slot wanneer je deze op slot doet. Op deze manier kunnen fietsendieven je fiets moeilijker stelen zonder het ventiel af te breken. En een fiets waarbij het ventiel afbreekt is toch al minder aantrekkelijk, want net als wij het niet prettig vinden, houden fietsendieven ook niet van een lekke band.

Stelen
Wanneer dieven een fiets stelen, breken ze normaal gebroken je standaard af en vervolgens zetten ze deze tussen het wiel en het slot waardoor ze het slot makkelijk kunnen openbreken. Als je ventiel tegen het slot aanzit, is de kans groot dat ze deze dan afbreken. Hierdoor laten ze je fiets sneller met rust dan een fiets waarbij het ventiel ergens anders zit.

Lees ook: Dit bureau is de oplossing tegen inkakkers op het werk

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tips en WeetjesBeeld: Pexels