Geniaal! Deze supermarkt heeft chocoladerepen naast de tampons gelegd

We worden op onze wenken bediend door deze supermarkt!

Als we ongesteld zijn hebben we ontzettend veel behoefte aan lekker eten, en dan met name suikerrijke producten zoals chocolade. Supermarkt Deen speelde heel handig op deze behoefte in door het volgende te doen.

Wij snappen niet dat supermarkten dit niet eerder verzonnen hebben.

Serotonine

Wanneer vrouwen ongesteld moeten worden of zijn maken ze meer oestrogeen en progesteron aan, wat kan leiden tot een vermindering van het gelukshormoon serotonine. Eten we chocolade, dan komt dit stofje vrij in je hersenen. Dit is ook de reden dat je lichaam om chocolade vraagt wanneer je ongesteld moet worden. Of eigenlijk natuurlijk niet per se naar chocolade, maar naar serotonine. Je zou ook kunnen gaan sporten om dit stofje vrij te laten komen maar met al die menstruatieklachten snappen we dat chocolade eten aantrekkelijker is.

Deen

Supermarkt Deen in Beverwijk besloot maar eens in te spelen op het ‘menstruerende vrouwen eten chocolade’-cliché en plaatste de Tony Chocolonely repen bij de tampons en het maandverband in het schap. De reacties op Twitter over dit besluit zijn -uiteraard- louter positief maar men heeft nog wel een aantal suggesties voor de innoverende supermarkt: “Nu nog paracetamol en een fles wijn erbij in het schap en dan hoef je niet meer de hele winkel door.”

Lees ook: Fantastisch! Deze bakker stuurt je allerlei lekkers wanneer je ongesteld bent!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Facebook