Temperaturen omhoog: zo maak jij je tuin klaar voor het voorjaar

tuin

Nieuwe look

De temperaturen gaan weer omhoog en het voorjaar staat voor de deur. Een mooie kans om jouw tuin een compleet nieuwe look te geven. Met een paar aanpassingen heb je al een compleet nieuwe look in jouw tuin en kun je in het voorjaar weer heerlijk genieten.

Likje verf

Als je dacht dat je alleen een nieuwe look kunt creëren door nieuwe meubelen te kopen heb je het mis. Een likje verf kan namelijk wonderen doen voor de meubels die je al hebt staan. Je kan er voor kiezen om het te schilderen in de bestaande kleur zodat het er weer fris uitziet maar je kan natuurlijk ook voor een totaal andere kleur gaan. Een zwarte schutting, stenen potten in knalkleuren of die houten tafel in een nieuwe beitskleur. Je kunt alle kanten op.

Houten tuinbank

Een houten tuinbankje kan niet ontbreken in je tuin. Naast het feit dat hout warm en gezellig staat, past het door het natuurlijke materiaal in elke tuin. Ze zijn ook nog eens makkelijk te behandelen en er zijn superveel houtsoorten om uit te kiezen. Laten we eerlijk zijn, een houten tuinbankje tussen de planten aan het einde van een grindpad schreeuwt toch een romantische en idyllische sfeer?

Kleurenthema

Als je zorgt dat alles in jouw tuin mooi bij elkaar past heb je direct een rustige uitstraling. Kies dus een kleurenthema voordat je nieuwe spullen gaat kopen of kies voor materialen die makkelijk te combineren zijn. Dat houten bankje kan met van alles gecombineerd worden maar een paar mooie eyecatchers kunnen niet ontbreken. Om hier een goede balans in te houden is een een kleurenthema ideaal.

Hanging basket

Bloemen in een tuin moeten natuurlijk passen bij je eigen persoonlijke smaak. Wel fleuren bloemen je hele tuin op. Je hoeft tegenwoordig echt geen groene vingers te hebben en je tuin vol te planten met bloembollen en perkgoed. Hanging baskets zijn een echte uitkomst. Je kunt grote manden kopen die volgestopt zijn met bloemen die het hele voorjaar en de zomer bloeien. Zo heb je er ook nog eens lang plezier van en het enige wat je hoeft te doen is regelmatig water geven.

Lees ook: Meisje vertelt: ‘Mijn moeder heeft mijn gezicht bewerkt in onze familiefoto’

Beeld: Unsplash