10 tips van fitnessexperts om in shape te komen

fitness experts tips shape

Probeer je fitter te worden? Volgens experts pak je het zo aan!

We doen allemaal zo hard ons best om gezond te eten en slepen onszelf twee- of zelfs driemaal per week naar de sportschool. Waar het bij de één z’n vruchten afwerpt, lijkt er bij de ander niet veel te veranderen. Neem jij deel uit van de groep die zo hard zijn best doet, maar geen resultaten ziet of merkt? Dan gaan deze tips van fitnessexperts je helpen. 

1. Focus op het proces

Aan The Healthy legt een fitnessexpert uit dat het proces belangrijker is dan het eindresultaat. Leg de focus niet op die platte buik of strakke bovenarm, maar juist op de dingen die je kunt doen om fitter te worden. Focus je op het minder snoepen, het bezoeken van de sportschool of het eten van meer groenten. Goede resultaten? Die volgen dan vanzelf.

2. Accepteer dat het niet snel gaat

Wanneer je werkt aan een gezonde levensstijl – zoals regelmatig sporten en gezond eten – moet je accepteren dat je vaak niet snel een resultaat merkt. Alleen door een crashdieet vliegen de kilo’s er binnen een mum van tijd af, maar dit is geen gezonde manier.

3. Zoek uit wat jij leuk vindt

Word jij enorm chagrijnig van de sportschool? Heb jij een bloedhekel aan hardlopen? Doe dit dan ook gewoon niet. Kies een vorm van beweging die je wél leuk vindt, zodat je meer plezier krijgt in het sporten. Geloof ons: je gaat het hierdoor langer volhouden.

4. Vermijd verveling

Elke keer diezelfde sportroutine of hetzelfde hardlooprondje? Geen wonder dat jij je verveelt. Wissel je workouts eens af, zodat die verveling minder snel toeslaat. Deze verveling geldt niet alleen voor het sporten, maar ook je maaltijdkeuze speelt een rol. Het internet staal vol met gezonde recepten die je allemaal nog kunt uitproberen.

5. Ga aan de wandel

Wandelen, wandelen en nog eens wandelen. Volgens fitnessexperts kun je dit niet vaak genoeg doen. Kun je de moed om te sporten even niet bij elkaar rapen? Heb je niet veel energie, omdat je bijvoorbeeld slecht hebt geslapen? Ga dan een lekker stuk wandelen. Het maakt je hoofd leeg en je lichaam is alsnog in beweging.

Meer tips lees je op de volgende pagina.

Pagina 1/2