Epileren: op deze plekken kun je het volgens experts beter niet doen

haren epileren overslaan

Op deze plekken kun je beter geen haren wegplukken

Ben jij regelmatig met een pincet in de weer? Ga jij het liefst haarvrij door het leven? Dan zijn dingen als het ontsmetten van je pincet en epileren na het douchen – hopelijk – dingen die je regelmatig doet. Maar wist je dat het epileren op bepaalde plekken van je lichaam slecht voor je gezondheid is? Wij leggen je uit hoe het zit! 

Het epileren van grijze haren

Ai, een grijze haar gespot? Volgens sommigen is het geen goed idee om de desbetreffende haar uit je hoofd te trekken, er zouden dan namelijk twee grijze haren voor terugkomen. Echter klopt dit niet. Toch is het niet slim de grijze haar te verwijderen. Je beschadigt hierdoor de follikel, waardoor er een kale plek kan ontstaan.

Het epileren van neusharen

Vind jij die haren in je neus geen prettig gezicht? Jammer, maar trek de boel er niet uit. De haren in je neus zorgen er voor dat bacteriën niet binnen de ‘gevarendriehoek’ komen – de bloedstroom tussen onze mond, neus en hersenen. Laat de boel lekker zitten en knip waar nodig een uitstekende haar wat korter.

Het epileren van haren in moedervlekken

Misschien heb je het wel eens gehoord: door haren in moedervlekken te epileren, kan er kanker ontstaan. Dit is echter nooit bewezen volgens wetenschappelijk onderzoek. Toch is het niet verstandig om gedachteloos een aantal haren uit een moedervlek te epileren. Het kan wel om de haar op deze plek te epileren, maar doe dit ten alle tijden met een schone pincet én check de moedervlek regelmatig. Bezoek een arts wanneer-ie van vorm of kleur verandert.

Het epileren van okselhaar

Al lijkt het ons enorm pijnlijk, sommigen zijn wél dapper genoeg om hun okselhaar te epileren. Toch is dit volgens experts geen goed idee. De kans op bultjes en ingegroeide haren liggen op deze plek al gauw op de loer. Kies daarom voor een andere methode zoals harsen, scheren of laseren.

Lees ook: Smeren maar: zo verzorg je je huid tijdens je zwangerschap

Bron: Woman and Home | Beeld: Unsplash