4 tips om industriële meubelen toe te voegen aan je interieur

industrieel interieur

Maak je interieur compleet met deze tips voor industrieel wonen

De industriële woonstijl is niet meer uit de 21e eeuw weg te denken. De karakteristieke woonitems geven een woning een stoere en robuuste uitstraling. Wil je graag je interieur een industriële touch geven? Dit is hoe je dat het beste kunt doen.

1. Mix oud met nieuwe meubelen

Van oorsprong vinden we industriële meubelen veel terug in oude fabrieken en kantoren. Verweerde archiefkasten, kantoorkrukken en oude metalen trolleys, we zien ze veel terug in de industriële woonstijl. Tegenwoordig zijn deze meubelstukken ook nieuw te koop in de winkel, maar met een beetje geluk vind je ze soms nog weleens terug in de lokale kringloop. Probeer een mix te maken van oud en nieuw om meer karakter aan je interieur toe te voegen.

2. Duurzame producten

Industriële meubelen kunnen op wat voor manier dan ook hergebruikt worden. Zie je die oude lockerkast toch liever in een matzwarte kleur? Geef deze dan een tweede leven door ‘m zelf te restylen. Niet alleen functioneel, maar ook nog eens esthetisch verantwoord. Dat is nog eens duurzaam wonen!

3. Industriële verlichting

Naast grote meubelen is ook verlichting in een industriële vorm onmisbaar in deze woonstijl. Vroeger werden donkere, grote fabrieken verlicht met rustieke, grote lampen van zwaar metaal. Heb je een grote woonkamer of eetkamer? Dan zou een ouderwetse fabriekslamp niet misstaan in je interieur. Is deze variant toch iets te groot? Ga dan voor een subtiele tafellamp met een industrieel uiterlijk. Naast een stoere uitstraling geven deze lampen ook nog eens erg veel sfeer in huis.

4. Combineer materialen en texturen

Wie denkt aan een industriële woonstijl, denkt waarschijnlijk aan een huis vol zwart staal. Richt je hier je hele woning mee in, dan kan het al snel kil en koud overkomen. Belangrijk is om verschillende materialen en texturen met elkaar te combineren om een huiselijke sfeer te creëren. Hang je een grote metalen lamp boven de eettafel? Combineer deze dan met een rustieke houten eettafel en fluwelen of leren eetkamerstoelen. Op deze manier verwerk je de industriële lamp met zachtere texturen en materialen zoals hout en leer.

Lees ook: Zo vind je de perfecte gordijnen voor jouw interieur

Beeld: Unsplash