Wat?! Vrouw moest sportschool verlaten omdat ze ’te bloot’ was

sportschool te bloot

De manager van de sportschool vroeg haar om zich om te kleden

Gabi Goddard (26) was lekker aan het sporten in de sportschool, toen ze door de manager werd gevraagd om naar huis te gaan en zich om te kleden. Ze was namelijk ’te bloot’ gekleed. Leven we nog in 1950?

Groepje tieners

Toen Goddard de manager vroeg waarom ze uit de sportschool werd gestuurd, vertelde deze dat een groep tieners les kreeg in dezelfde ruimte. De docent was bang dat de leerlingen ’te veel huid’ zouden zien, en deed haar beklag bij de manager. Deze was het er blijkbaar mee eens en stuurde de sportster naar huis.

De ‘onthullende’ outfit

De Australische Goddard laat haar ongenoegen over de situatie merken op haar Instagram. In haar stories deelt ze haar verhaal en laat ze zien wat voor ‘onthullende’ outfit ze droeg. Op de foto is te zien dat ze een zwarte sportbeha droeg met een paar biker shorts eronder. Hoewel ze zich niet zou moeten hoeven verdedigen, laat Goddard weten dat het een erg hete dag was en dat de airco niet goed werkt in haar sportschool.

View this post on Instagram

It started out just like any other day. @gabigoddard went to the gym to exercise. She thought it was just going to be a normal gym session. What she didn’t expect was to be reported to the gym owner because of the pants she was wearing. A high school teacher was at the gym with their students. And the teacher was concerned the students were seeing too much of Gabi’s skin, so she told the gym owner she didn’t want Gabi exercising in front of her students. Gabi was told by the gym owner to go home and change if she wanted to work out. How is this still acceptable? Why are people still shaming women because of how they are dressed? Instead of worrying about children seeing *god forbid* SKIN maybe instead worry about teaching children not to shame women. Thank you Gabi for letting me share your story.

A post shared by The Nasty Woman Club (@thenastywomanclub) on

Klacht school

Maar daar liet Goddard het niet bij. Ze stuurde ook een klacht naar de school waar de docent werkzaam is. In de mail schrijft ze dat haar outfit op geen enkele manier onthullend is en dat ze ermee geen kledingvoorschriften overschreed. Daarnaast maakt ze duidelijk dat geen enkele docent, of wie dan ook, publiekelijk het lichaam van een vrouw zou moeten shamen.

Verkeerde waarden

Daarnaast zegt ze: “Ik ben geschokt dat uw school denkt iets te kunnen zeggen over de kledingkeuzes (en vrijheid om te sporten) van een onafhankelijke volwassen vrouw. Bovendien staat uw school blijkbaar achter erg gevaarlijke waarden. Waarden waarbij vrouwen worden gestraft, omdat jongens en mannen vrouwen objectiveren.” 

Reactie van de school

De school beantwoordde haar klacht, maar legde de schuld juist bij de sportschool neer. Zo schrijft de directeur: “Het spijt me dat dit is gebeurd. Maar van wat ik heb begrepen is dit niet aangewakkerd door mijn personeel, maar door het personeel van de sportschool. Het is dan ook een zaak tussen jou en de sportschool.”

Serieus genomen

En daarmee lijkt de zaak makkelijk te worden afgedaan. “Vinden jullie het ook niet geweldig hoe vrouwen altijd worden geloofd en serieus worden genomen”, deelt Goddard sarcastisch op haar Instagram. Hier kreeg ze veel steun van haar volgers. Inmiddels heeft Goddard zich ingeschreven bij een nieuwe sportschool, waar ze zoiets hopelijk niet weer hoeft mee te maken.

Lees ook: Liever niet naar de sportschool? Met deze workoutvideo’s sport je gemakkelijk thuis

Bron: Metro | Beeld: Unsplash