‘Mijn toekomstige man wil niet dat ik hakken draag op onze trouwdag’

De vrouw is zonder hakken net iets langer dan haar verloofde

Zoals elke toekomstige bruid kijkt Linda* erg uit naar haar trouwdag. Een ding drukt de pret echter voor de aanstaande: haar verloofde wil niet dat ze op hakken bij het altaar verschijnt. 

Lengteverschil

De 27-jarige Linda kan niet wachten tot ze met Bert in het huwelijk kan treden. Dat hij net ietsjes kleiner is dan zij, stoort haar niet. Al is zijn lengte Berts hele leven lang al iets waar hij onzeker over is. Zo onzeker, dat hij niet wil dat Linda op de trouwdag nog langer is dan hij. “Onze trouwdag komt eraan, en hij heeft me nu gevraagd of ik wil overwegen om platte schoenen te dragen”, zo vertelt Linda op het forum Reddit. En deze vraag zorgt bij Linda voor verwarring.

Grapjes over zijn lengte

“Aanvankelijk dacht ik dat hij een grapje maakte”, vervolgt Linda. “Maar hij zei daarna dat hij niet wil dat er grapjes over zijn lengte worden gemaakt op onze trouwdag – zijn vrienden en familie geven hem regelmatig bijnamen zoals ‘hobbit’ en ‘shorty’. En Bert vindt dat het er ongemakkelijk uitziet als ik ervoor kies om hakken te dragen.” Dat Linda toch graag hakken wil dragen, viel bij Bert vervolgens niet in goede aarde. “Hij vindt het egoïstisch van me en vindt dat ik mijn looks boven zijn comfort en geluk van de dag stel.”

Bemoeienis van moeder

Ook de moeder van Bert ging zich vervolgens in de discussie mengen. Volgens haar zou Linda de keuze voor hakken moeten heroverwegen. “Toen ik weigerde om het met haar te bespreken, zei ze dat mijn onwil veel zegt over het niveau van mijn volwassenheid. Ze vervolgde dat vrouwen veel over moeten hebben voor hun echtgenoot en dat ik blijkbaar te onvolwassen was voor het huwelijk als ik hiervan een issue maakte.”

Op het forum vraagt Linda lezers om advies. “Ik wil me prachtig voelen op mijn bruiloft en mijn vriends onzekerheid houdt dat tegen. Of ben ik inderdaad egoïstisch?”

*Linda is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum doet ze haar verhaal onder de naam higherGround77. 

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn man is me heel veel geld schuldig, maar wil wel een auto’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Vadim Volchkov (Unsplash)