Man biecht op: ‘Mijn vriendin betaalt nooit voor de boodschappen’

boodschappen

Telkens als ze in de supermarkt moeten betalen, is zijn vriendin opeens weg

Kay* en Simone wonen sinds een paar maanden samen en dat gaat heel goed. Toch is er één ding waar hij tegenaan loopt: Simone betaalt nooit voor de boodschappen. En dat terwijl ze hadden afgesproken om de kosten van de boodschappen te splitten. Op het forum van Reddit vraagt Kay om advies. 

Boodschappen

“Voordat we gingen samenwonen, hebben we de financiën goed besproken”, begint de man zijn verhaal. “Simone vertelde mij toen dat ze geen geldproblemen had en het ook geen probleem vond om de boodschappen samen te betalen.” Toch moet Kay steeds betalen, en dwaalt Simone in de supermarkt een beetje rond tot hij de boodschappen eenmaal betaald heeft. Iets wat hij erg vervelend vindt.

Betalen

“Ik heb haar hier op aangesproken en ze vertelde mij dat ze snel verveeld raakt in de supermarkt”, gaat Kay verder. Hij heeft aangegeven dat hij het niet steeds kan betalen, maar daar lijkt Simone niets mee te doen. “Ik kan het mij absoluut niet veroorloven om onze boodschappenrekening steeds te betalen. Maar als ik haar het geld terugvraag, duurt het soms weken voor ze dat eens stort.”

Niet bereikbaar

De man besloot actie te ondernemen. “De laatste keer dat we boodschappen dingen doen, liep ze weg toen we in de rij stonden. Ik probeerde haar te bellen, maar ze nam niet op. Toen ik bij de kassa was en nog steeds niets van haar had vernomen, heb ik al haar boodschappen uit de kar gehaald en alleen de boodschappen gehouden die we echt nodig hebben. Hier werd ze kwaad om en nu verwijt ze mij dat ik haar verdriet heb gedaan door geen rekening met haar te houden.” De man weet niet wat hij moet doen en vraagt daarom om advies. Wat zou jij tegen hem zeggen?

*De naam Kay is gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam Grocerycheckout.

Lees ook: Ga je sporten? Dit moet je op het boodschappenlijstje zetten

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels