Vrouw biecht op: ‘Ik verlinkte mijn ex bij de belastingdienst’

ex verlinkt belastingdienst

Hij verziekte haar leven zo erg dat ze wraak op hem wou nemen

Wij houden van liefdesverhalen. Maar eerlijk is eerlijk, we kunnen soms ook smullen van drama. Zo verscheen in VROUW Magazine een verhaal van een vrouw die wel op een heel bijzondere manier wraak nam op haar ex. Ze verlinkte hem namelijk bij de belastingdienst. 

 

Signalen herkennen

“Mijn ex is een afschuwelijke man”, zo begint ze haar verhaal. “Dat ik ooit voor hem ben gevallen, kan er bij mij nu echt niet meer in. Toen ik hem leerde kennen was hij charmant en knap en hij had een leuke vlotte babbel. Maar ik had toen eigenlijk al de signalen moeten herkennen. Mijn ex was vooral erg gelukkig met zichzelf. Hij had zo’n groot ego dat er voor mij nauwelijks ruimte overbleef.”

Ongepland zwanger

Nog geen half jaar later raakte de vrouw ongepland zwanger. Abortus was voor haar geen optie en haar toenmalige vriend zag zichzelf wel als vader. “Dus we kochten een huis samen, trouwden en stortten ons in het volwassen leven. Ik zou wel zien waar het schip strandde.”

Vreemdgaan

Dat ging een tijdje goed. Na hun eerstgeboren zoon kreeg het stel nog een dochter. Voor de buitenwereld leek het misschien goed te gaan, maar in de realiteit verliep hun relatie steeds slechter. “Toen we vier jaar getrouwd waren, bleek hij een ander te hebben. Hij verliet ons, of beter gezegd: hij zorgde ervoor dat ik het huis uit moest, zodat hij er kon blijven zitten”, vertelt de vrouw. Zij huurde een flatje. “Ik kon net aan rondkomen, maar ik stond tenminste wel op eigen benen.”

Alimentatie

Het stel had gedeelde voogdij over de kinderen, maar hij weigerde alimentatie te betalen. “Hij onderhield de kinderen op de dagen dat ze bij hem waren, zei hij dan. Dat was meer dan genoeg in zijn ogen.” Omdat de vrouw geen advocaat kon betalen, heeft ze het erbij gelaten.

Leugens

Maar daar stopte de ellende niet. “De afgelopen jaren heeft hij mij op alle mogelijke manieren gedwarsboomd. Toen ik een weekendje met vriendinnen weg zou gaan, kon hij ineens niet voor de kinderen zorgen, omdat hij zogenaamd ziek was. Ik kon geen oppas vinden en moest alles annuleren”, vertelt de vrouw. Ook verspreidde haar ex-man allerlei leugens over haar. Zo vertelde hij aan Jan en alleman dat zij tijdens hun huwelijk vreemd was gegaan. Ook zou ze een slechte moeder zijn. “Hij praatte alleen maar negatief over mij tegen onze kinderen.”

Wraak

Inmiddels heeft de vrouw, vrij begrijpelijk, een bloedhekel aan haar ex. Zo’n hekel, dat ze wraak wilde nemen op hem. “Vanaf dat we bij elkaar waren, wist ik dat hij fanatiek aan ‘creatief boekhouden’ deed. Hij gaf een groot deel van zijn inkomsten niet door aan de belastingdienst en maakte onterecht aanspraak op toeslagen. Daar heb ik anoniem melding van gedaan.” Ze kon de belastingdienst zoveel concrete en belastende informatie geven, dat ze een sterke zaak hadden.

Financieel gedoe

“Het voelde heerlijk, als een overwinning. Thuis heb ik een fles champagne opengetrokken om mijn actie te vieren. Het is niet chic, dat weet ik. Maar ik zag dit als de enige optie na al die jaren machteloos zijn terreur hebben moeten ondergaan.” Via een gezamenlijke vriend hoorde de vrouw dat haar ex inmiddels ‘financieel gedoe’ heeft. “Ik heb natuurlijk niet laten merken dat ik er meer van weet, maar vanbinnen juichte ik. Nu is het zijn beurt om op de blaren te zitten.”

Lees ook: Vriend over vete tussen moeder en vriendin: ‘Ik wil dat ze harder haar best doet voor mijn moeder’

Bron: De Telegraaf | Beeld: Pexels