Om deze reden zou je veel vaker een pauze moeten nemen

Even aan je baas laten lezen?

Dat mensen je bestempelen als luilak als je doelbewust niks doet tijdens het werk, is onterecht. Doelbewust luieren is anno 2018 juist hartstikke goed voor je. Veel mensen werken full-time en moeten een zo productief mogelijke week hebben. Even niets doen op je werk kun je je daarom niet veroorloven, of toch wel?

Uit onderzoek blijkt dat je productiever wordt als je even niets doet.

Even niks doen

Hoe zit de vork precies in de steel? Uit een onderzoek dat werd gepubliceerd in het tijdschrift Organizational Behavior and Human Decision Processes, bleek dat het nemen van pauzes je creativiteit verhoogt. “Deelnemers die niet met regelmatige tussenpozen even pauze namen, hadden meer kans om ‘nieuwe’ ideëen te schrijven die sterk leken op ideeën die ze al eerder hadden bedacht. Hoewel ze zelf dachten dat ze goed bezig waren, was de realiteit dat ze zonder pauze toch niet zo productief waren”, lichten de auteurs van het onderzoek toe aan The Harvard Business Review. Werken zonder pauze is dus niet de manier om dingen gedaan te krijgen. Mensen die wel vaker pauze namen konden nieuwe, originele ideeën bedenken.

Wandelen of een serie kijken

Aangezien Netflix en Videoland een scala aan prachtige series en films hebben, zijn velen geneigd om even een serie te kijken als ze willen ontspannen. Dat moet je helaas niet doen als je productiever wilt zijn. Pak je rust door even te wandelen. Onbewust maakt je brein verbindingen en gaat het op zoek naar oplossingen. Ga maar eens na: de keren dat je een geweldig idee kreeg, was vast niet toen je op het werk was of een serie keek. Vaak krijg je deze ingevingen als je even een momentje voor jezelf neemt bijvoorbeeld als je aan het wandelen bent.

Lees ook: Weet jij het: wat betekenen jouw dromen eigenlijk?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Gatsby | Beeld: Pexels