‘Mijn kinderen mogen met de kerst niet naar hun vader toe’

kerst kinderen

De vrouw vertrouwt haar ex-man niet meer

Jannie* en Hans zijn al vijf jaar uit elkaar en hadden destijds alles goed geregeld voor hun twee kinderen. Toch doet Hans steeds minder moeite voor zijn kinderen. Als hij uiteindelijk besluit om in een andere stad te wonen, is voor Jannie de maat vol. Op Reddit doet ze haar verhaal. 

Nieuwe relatie

“Hans en ik gingen goed uit elkaar, maar het veranderde toen hij een nieuwe relatie kreeg”, begint de vrouw haar verhaal. “We hadden eerst geen ouderschapsovereenkomst gemaakt, omdat het zo vlekkeloos verliep. De kinderen zouden bij mij wonen, en hij zou ze regelmatig ophalen. Maar ineens veranderde hij daarin en begon hij ook te weinig alimentatie te betalen.” Iets wat Janny lastig vond, want ze was afhankelijk van de alimentatie.

Groot conflict

Doordat Jannie Hans niet meer vertrouwde, besloot ze om volledige juridische en fysieke voogdij aan te vragen. “Hans negeerde dit en het werd ineens een groot conflict. Hij begon ook te dreigen dat hij onze kinderen zou meenemen en samen met zijn vriendin een nieuw gezin ging vormen. Het contact werd hierdoor nog minder, maar mijn kinderen lieten weten dat ze juist meer contact met hun vader wilde hebben.”

Met de kerst

Onlangs liet Hans weten dat hij ging verhuizen met zijn vriendin, waardoor de afstand tussen Jannie en Hans nu tien uur is. Met kerst in het vooruitzicht, heeft Jannie daarom twijfels of ze wel wil dat haar kinderen bij Hans kerst gaan vieren. “Mijn kinderen hebben zijn vriendin nooit ontmoet en de afstand is nu zo ontzettend groot dat ik ze niet makkelijk kan brengen en ophalen.” Door de ruzies en de dreigementen besluit Jannie dat haar kinderen niet naar hun vader gaan. “Nu weet ik alleen niet hoe ik dit mijn kinderen moet vertellen”, vertelt Janny. Wat zou je haar adviseren?

*De namen Jannie is gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Chubbybunny8585.

Lees ook: ‘Ik kwam erachter dat een vriend loog over zijn leeftijd’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels