Ongelukje gehad tijdens je menstruatie? Zo haal je de vlekken makkelijk uit je kleding

vlekken knijpers

Zo krijg je die vlekken er binnen no-time uit

Alsof een menstruatie nog niet erg genoeg is, kan er ook nog wel eens wat misgaan. Je kunt bijvoorbeeld net niet op tijd doorhebben dat je ongesteld wordt en dan kan er zo’n vervelende vlek in je favoriete onderbroek of laken zitten. Dat is de kers op de taart als je ook al last hebt van de maandelijkse krampen en PMS. Wat een feest. Gelukkig zijn die vlekken zo gangbaar dat er allang een oplossing voor is en wij geven je het stappenplan. 

Zo ben je binnen no-time van de vlekken af.

Koud of heet water?

Als je een vlek opmerkt is het vooral belangrijk dat je ‘m zo ver mogelijk bij hitte weg houdt. Door hitten kan de vlek indrogen en dat maakt het een stuk moeilijker om ‘m te verwijderen. Denk bij hitte aan heet water om het bijvoorbeeld schoon te maken of een droger. Grijp dus absoluut niet gelijk naar het hete water, ondanks dat dit je eerste reactie zal zijn. Laat de koude kraan stromen en boen hiermee het grootste deel van de vlek weg. Dit is vele malen effectiever.

Wasmiddelen

Investeer ook vooral in goede wasmiddelen. Het kan leuk zijn voor je portemonnee om te kiezen voor een goedkopere variant, maar je kleding zal er niet blij van worden. Kies ook vooral een middel dat past bij de stof van je kleding. Je kiest voor je haar toch ook de juiste shampoo en conditioner? Waarom zou dat voor je kleding anders moeten zijn?

Lees op pagina twee de stappen voor de beste methodes. 

Pagina 1/2