Huh? Bijna niemand kent déze superleuke ‘geheime’ WhatsApp-functie!

Whatsapp

Kende jij deze WhatsApp functie al?

Wij kunnen ons het leven zonder WhatsApp al bijna niet meer voorstellen, want wat is dat toch ontzettend handig. Even een berichtje sturen, leuke emoticon’s en foto’s: op WhatsApp kan het allemaal. Maar wist je dat er een hele leuke functie op WhatsApp verstopt zit die bijna niemand kent? Superzonde, want je kan er ontzettend veel lol mee hebben. 

De echte GIF-fans weten het misschien al wel, maar het gros van de appers tast nog in het duister.

GIF-je
Wij gebruiken regelmatig emoji’s om ons uit te drukken in een chatgesprek, lekker makkelijk en het is nog grappig ook. Maar wat nóg leuker is het versturen van een GIF-je! De bewegende plaatjes zijn dé manier om je uit te drukken of om je verhaal extra kracht bij te zetten. Wist jij dat WhatsApp een heuse GIF-bibliotheek heeft? Vergeet de huilen-van-het-lachen-emoji of de welbekende heart-eyes want je hebt nu een mega groot GIF-bestand tot je beschikking om jezelf te uitten!

Zo werkt het
Het bestaat al een tijdje, maar mensen hebben doorgaans geen idee dat het kan en hoe het werkt. Ook niet zo gek, want de functie zit behoorlijk verstopt. Het versturen van een GIF is hartstikke simpel als je eenmaal weet waar je moet zoeken: open een chat, klik op het plusje links onderin en ga dan naar je foto- en videobibliotheek. Linksonder zie je het woord ‘GIF’ staan en als je daarop klikt kom je in de GIF-bibliotheek. Zoek op een woord waarvan jij een bewegende afbeelding wil versturen, zoals ‘kat’ of ‘liefde’. Je krijgt dan een enorme selectie met GIFs te zien die bij jouw zoekwoord passen! Heel veel plezier, wij vermoeden dat je hier wel even zoet mee bent.

Lees ook: deze verwijderde scène uit de film Titanic is echt hartverscheurend

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash