Dit is volgens de wetenschap het vrolijkste kerstnummer ter wereld

kerstnummer

Ben jij het ermee eens?

Zodra het 5 december is geweest, wordt er plaats gemaakt voor de kerstboom, trekken we de kersttruien weer uit de kast en horen we overal om ons heen kerstliedjes. Van deze christmas songs worden we altijd erg blij. Hoewel wij al erg genieten van Michael Bublé en Mariah Carey, beweert de wetenschap dat dít het vrolijkste kerstlied ter wereld is.

Er zijn genoeg nummers die je deze feestmaand vrolijk maken, maar dit lied steekt er met kop en schouder bovenuit.

Liedjesanalyse
Musicus en professor Joe Bennett nam de 200 meest geluisterde liedjes op Spotify rond de feestmaand onder de loep. Daarvan waren 78 nummers, kerstliedjes. (Leuk feitje: 10 van deze kerstnummers waren van Michael Bublé.) Zo bleek onder andere uit het onderzoek van Joe Bennett dat liedjes die mensen doen denken aan Kerstmis, de kerstman, sneeuw en thuiskomen, mensen het meeste plezier gaven.

Het vrolijkste kerstnummer
Op basis van de bevindingen van Joe Bennet schreven de songwriters Harriet Green en Steve Anderson het vrolijkste kerstliedje ooit: Love’s Not Just For Christmas. Het lied heeft een vrolijke kerstmelodie en het woord ‘Christmas’ wordt maar liefst 21 keer genoemd. Steve Anderson is zeker niet de minste in zijn vak. Zo schreef de muzikant al nummers voor artiesten als Take That, Britney Spears, Westlife, Leona Lewis en Kylie Minogue.

Luister het nummer hieronder. Wat vind jij ervan?

Lees ook: Dit kerstliedje past het best bij je volgens je sterrenbeeld

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘mm op Pinterest!

Bron: Evening Standard | Beeld: Pexels