Dit zijn de 10 grootste ergernissen in de sportschool

sportschool

Erger jij je hier ook groen en geel aan?

Als je naar de sportschool gaat, heb je het vast wel een keer meegemaakt: kreunende mensen, rondzwervende gewichten of zweterige apparaten. Allemaal dingen waar jij je voor, na of tijdens het sporten aan ergert. Logisch! En je bent niet de enige. Veel mensen vinden bepaald gedrag in de sportschool uitermate vervelend. Een onderzoek van Golfsupport.com vertelt ons welke tien dingen de grootste ergernissen veroorzaken.

Maak jij je hier ook weleens schuldig aan?

10.  Bijzondere geluiden

We noemden het net al even, maar een grote ergernis bestaat uit mensen die vreemde geluiden maken tijdens het sporten. Je kent ze wel: de mensen die vliegensvlug van apparaat naar apparaat gaan en bij elke oefeningen de meest merkwaardige geluiden uitstoten. Van kreunen tot puffen, deze mensen laten iedereen graag weten dat ze er zwaar aan tillen. Niet iedereen stelt dat op prijs.

9. Muziek luisteren zonder koptelefoon

Van menselijke geluiden naar geluiden uit een telefoon. Veel mensen storen zich ontzettend aan sporters die muziek luisteren zonder koptelefoon of oordopjes. De muziek galmt door de hele sportschool zodat iedereen kan ‘meegenieten’. Hoe mooi de muziek ook, het is fijner als we het niet kunnen horen.

8. Telefoons

We leven nu eenmaal in een tijd waarin mobiele telefoons onmisbaar zijn geworden. We nemen ze overal mee naartoe en natuurlijk ook naar de sportschool. Gebruikt iemand zijn telefoon om muziek te luisteren tijdens zijn work-out? (mét koptelefoon!) Helemaal prima natuurlijk! Maar we worden iets minder blij als ze er ook daadwerkelijk mee gaan bellen. Sommige mensen voeren hele gesprekken terwijl ze een apparaat bezet houden en laten iedereen meegenieten van hun ‘privé-gesprek’. Doe dat liever op een ander moment!

7. Reserveren

Een van de grootste irritaties is het reserveren van een plekje of apparaat. We hebben het gewoon niet zo op mensen die treuzelen. Ze leggen hun handdoekje ergens neer, gaan rustig water halen, maken nog even een praatje met de buurman en dan pas beginnen ze aan hun oefeningen. Je houdt zo een apparaat heel lang bezet, terwijl het niet eens nodig is.

6. Mensen kijken

De sportschool is natuurlijk een fantastische plek om mensen te kijken. Als we eerlijk zijn maken we ons hier allemaal weleens schuldig aan. Je bent aan het fietsen en tegelijkertijd kijk je stiekem naar de persoon die verderop worstelt met het roeiapparaat. Of je kijkt even naar die ene sportieveling die op indrukwekkende wijze al 10 minuten lang buikspieroefeningen doet. Leuk is het wel, netjes is het niet.

Lees snel verder op de volgende pagina voor meer sportschool irritaties!

Page 1/2