Wait, what?! Door alcohol spreek je een tweede taal beter

alcohol

Bonjour, vous venez souvent ici? (Oftewel: hallo, kom je hier vaker)

Ga je nog op vakantie naar het buitenland en zou je je Frans, Italiaans of Spaans nog even willen bijspijkeren? Schenk dan maar een glaasje wijn in, want het schijnt dat je een tweede taal beter kunt spreken met een glaasje alcohol op!

Meer durven

Ja, echt! Met een paar drankjes op zou je dus veel makkelijker die ene Spaanse barman moeten kunnen versieren in het – jawel – Spaans. Een studie toont namelijk aan dat alcohol een positieve invloed op ons heeft als we een vreemde taal willen spreken. Dus naast dat je vaak veel meer durft na een paar wijntjes, zou je ook veel beter moeten kunnen communiceren in een andere taal.

Betere uitspraak

Het onderzoek werd als volgt gehouden: vijftig Duitsers die recent Nederlands hadden geleerd werden opgedeeld in twee groepen. De ene groep kreeg een lage dosis alcohol, terwijl de andere groep géén alcohol kreeg. Beide groepen gingen vervolgens twee minuten lang met elkaar in gesprek in het Nederlands. Daarbij viel op dat de groep die alcohol op had, een opvallend betere Nederlandse uitspraak had dan de groep die geen alcoholisch drankje had gedronken. Ha!

Risico’s nemen

Het heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat je met alcohol op vaak net iets meer risico durft te nemen. Je bent minder perfectionistisch en daarom durf je sneller fouten te maken. Je zal het daardoor minder eng vinden om op bijvoorbeeld vakantie ineens een andere taal te spreken. Enne, zo wordt het dus ook makkelijk om te flirten met die knappe Spaanse barman! Dus mocht je vaak stuntelen met je Engels, Spaans, Frans of welke taal dan ook, dan zeggen wij: proosten maar!

Lees ook: Aha! Alcohol kan effect hebben op je dromen en dit is hoe

Bron: Grazia | Beeld: Pexels