‘Mijn verloofde wil vanwege zijn religie het hoofd van ons huishouden zijn’

verloofde religie

‘Hij stuurde me een preek over hoe vrouwen hun plek moeten kennen’

Diana* en Storm zijn nu 3 jaar samen en sinds kort gelukkig verloofd. Of ja, gelukkig? Storm deelt namelijk plots met Diana dat hij hun relatie niet binnen zijn Christelijke waarden vindt passen. Diana herkent zich totaal niet in het ideaalbeeld dat haar verloofde schetst volgens zijn religie, en op Reddit vraagt ze om advies.

Gedeeld en gelukkig

De 26-jarige Diana is nu drie jaar samen met haar verloofde Storm en dat gaat allemaal prima. Hij is behoorlijk Christelijk, maar zij niet. “Hij heeft me altijd gerustgesteld dat dit geen probleem is en dat hij in mij de waarden vindt die hij in een partner zoekt”, schrijft Diana. “Ik doe er ook mijn best voor: ik vast met hem, ga soms met hem naar de kerk, en deel Bijbel-citaten met hem die ik mooi vind”, laat ze weten. Klinkt als een goede relatie, toch?

Preek

Maar onlangs heeft hun relatie een bijzondere wending genomen. “Hij stuurde me opeens een preek over vrouwen. Ik vond het een ontzettend beledigend en vernederend verhaal. Het ging over hoe vrouwen hun plek moeten kennen. Dat ze altijd een hulp zijn maar nooit het hoofd van het huishouden. En dat het grootste wapen van een vrouw haar mond is – en dat ze gewoon stil moeten zijn en moeten luisteren”, deelt Diana. Uh, pardon?

Twijfelen over relatie

Diana laat ook precies aan Storm weten hoe ze hierover denkt. “Ik vroeg hem waarom hij me zo’n verschrikkelijke video zou sturen. Hij legde uit dat hij nooit had nagedacht over sommige onderwerpen waar de video over gaat, en dat hij twijfelt.” Oei! “Hij vindt opeens dat onze relatie niet op Christelijke waarden gebaseerd is. En hij wil opeens echt het hoofd van ons huishouden zijn, terwijl we daar beiden altijd op tegen waren.” Maar daar houdt het niet op: “Hij vindt nu dat ik zijn visie niet steun en hij heeft een paar dagen nodig om na te denken.”

Shock

Diana zelf zet inmiddels ook een stel flinke vraagtekens bij haar relatie. “Ik ben in shock. Hoe kan hij één video van een kwartiertje hebben gekeken en opeens hélemaal van gedachten zijn veranderd?” vraagt ze zich af. Het zorgt er ook voor dat Diana zelf twijfelt aan een toekomst samen met Storm. “Hij zegt wel dat hij van me blijft houden en dat we samen zullen blijven…maar ik denk: zou ik met iemand moeten trouwen die dit soort ideeën heeft? En iemand die zo duidelijk binnen no-time een volledige ommezwaai heeft gemaakt in zijn mening?”

Wat zou jij doen in Diana’s plaats? Zou dit einde oefening zijn, of denk je dat ze het gewoon een kans moet geven?

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam aincs22.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn religieuze man wil dat ik stop met drinken en roken’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Ben White