Hertogin Kate Middleton openhartig over opvoeden kinderen: ‘Het is moeilijk’

Kate Middleton

Ook Kate Middleton ervaart moeilijkheden

Kate Middleton komt altijd piekfijn voor de dag, is continu vriendelijk en heeft drie prachtige, lieve kinderen. Als hertogin ontbreekt het Kate aan vrijwel niets, maar dat betekent niet dat het moederschap voor haar makkelijk is.

Het kan best moeilijk zijn om de rol van royal én moeder te combineren.

Gezin

Kate Middleton heeft haar handen vol. Zo heeft ze als hertogin een overvolle agenda en moet ze als moeder de zorg dragen voor drie kinderen. Kate en William zijn de ouders van de 5-jarige prins George, de 3-jarige prinses Charlotte en van de 8-maanden oude prins Louis. Hoewel de kinderen een nanny hebben, probeert Kate er zoveel mogelijk voor hen te zijn. Maar ook de hertogin heeft soms moeite met de opvoeding.

Zorgen

Soms vergeten we bijna dat Kate Middleton en prins William ook maar gewoon mensen zijn. De jonge ouders hebben net als wij zo hun struikelpunten. Tijdens de Anti Bullying Week schoven de hertog en hertogin van Cambridge aan bij BBC en daar vertelden ze openhartig over een van de dingen waar ze zich regelmatig zorgen over maken. Dat hun kinderen opgroeien in een wereld waar altijd internet en social media zijn geweest, is iets wat ze lastig vinden. “Dit is de eerste generatie die volledig zal opgroeien met mobiele telefoons, social media en dat soort dingen. Onze generatie, de ouders, zitten hierdoor met de vraag: ‘Hoe gaan we hiermee om?’” vertelt prins William. Tevens vraagt de vader zich af hoe hij als ouder op zijn kinderen kan letten in de digitale wereld.

Moeilijk

Hoewel Kate en William zich nooit zorgen hoeven te maken over financiën, zijn er nog genoeg andere dingen waar ze, net als elke andere ouder, mee te maken krijgen. Zo geeft Kate eerlijk toe dat ze soms niet zo goed weet wat ze moet doen. “Het is zo moeilijk”, deelt ze tijdens de lancering van FamilyLine. Deze nationale hulplijn biedt ondersteuning aan ouders en verzorgers. ”Je krijgt uiteraard veel steun aan het begin, maar na de leeftijd van éen valt dit weg. Daarna moet je het zelf uitzoeken en dan mag je héél veel boeken gaan lezen. Iedereen ervaart diezelfde stijd.”

 

Lees ook: Deze mensen kunnen de peetouders worden van het kindje van Meghan en Harry

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Cut, Her | Beeld: videostill